Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Tudományos hírek

6. / 126. oldal (10/1255)

«1234567891011 »

A statinok nem rontják a memóriát

Ugyan az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-ellenőrzési Hivatal felhívja a veszélyekre a figyelmet, a Pennsylvaniai Egyetem munkatársai szerint nincs bizonyítható kapcsolat a feledékenység és a statinok között.

Tovább... »
Túl kevés beteg kezdi el, vagy viszi végig a...

A legújabb kutatásból az derül ki, hogy a hepatitisz C-ben szenvedő betegek csupán negyede hajlandó elkezdeni a súlyos vírusfertőzés elleni standard kezelést.

Tovább... »
Szén-dioxiddal kísérleteznek a szívrohamon...

Szívrohamon átesettek százezrei remélhetnek javulást a szén-dioxid terápiától - de először is az ausztrál Victoria tartomány lakói, akiknél folyamatban van az első klinikai teszt az agykárosodás minimalizálására, és a túlélési ráták növelésére.

Tovább... »
Forradalmi beavatkozás segíthet a szívelégtelenség...

Nagy-Britanniában először hajtották végre azt a kevéssé invazív beavatkozást, melynek során a sérült szívizomzatot egy zsinórszerű eszközzel kapcsolják ki.

Tovább... »
A digitális pirula a szervezetünkből üzen

Amerikai tudósok nemrég kezdték meg annak az új fejlesztésű 'digitális kapszulának' a tesztelését, ami képes a testünkből üzenni a rokonoknak és a kezelőorvosoknak. A tudósok reményei szerint az új fejlesztéssel csökkenteni lehetne a gyógyszerpazarlás mértékét és figyelmeztetni lehetne a családtagokat is, ha az idős betegek nem szedik rendesen a gyógyszereiket.

Tovább... »
Megvilágítja az új szkennelési technika a veszélyes...

Egy egyszerű képalkotó vizsgálat segítségével azonosítani lehet azokat a betegeket, akik a szívroham szélén állnak.

Tovább... »
Nem érintkeznek a szívvel az új defibrillátor...

Az újfajta beültethető defibrillátor pontosan képes észlelni a szívritmuszavarokat, és szükség esetén áramütéssel helyreállítja a szívritmust anélkül, hogy vezetékei közvetlenül érintkeznének a szívvel.

Tovább... »
Kétharmadával csökkentheti a halálozást az új...

A szívrohamon átesett betegeken végzett újfajta műtéti beavatkozás a legújabb kutatás szerint ezrek életét mentheti meg.

Tovább... »
Vezeték nélküli pacemaker a láthatáron

Engedélyt kapott az Európai Unión belüli forgalmazásra a kisméretű, vezeték nélküli pacemaker, melynek alkalmazása nem igényel invazív beavatkozást.

Tovább... »
Új módszer a szívelégtelenségben szenvedők várható...

A Johns Hopkins Egyetem munkatársai egy új módszert fejlesztettek ki, melynek segítségével megítélhető lenne, hogy a szívbetegekre állapotrosszabbodás, vagy javulás vár.

Tovább... »

6. / 126. oldal (10/1255)

«1234567891011 »