Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Történelem

3. / 17. oldal (10/168)

«1234567891011 »

Víziló támadást szenvedett Tutanhamon

Tutanhamon a halála előtt masszív mellkasi sérülést szenvedhetett, amelyet víziló okozhatott - véli egy amerikai kutató, aki vizsgálatairól a Bulletin of the Egyptian Museum című kiadványban számolt be.

Tovább... »
Voltak különbségek a neandervölgyi és a Homo...

Másként fejlődött a neandervölgyi ember agya, mint a modern emberé a németországi Max Planck Intézet evolúciós antropológiával foglalkozó szakemberei szerint.

Tovább... »
Előbb váltak el az emberek a majmoktól mint...

Egy új statisztikai modell szerint az ember és a csimpánz evolúciója nyolcmillió évvel ezelőtt vált szét, és nem ötmillió éve, ahogy eddig hitték.

Tovább... »
Ősi hiedelmek a halálon túli életről Ősi hiedelmek a halálon túli életről

Az első sírok, amelyeket a neandervölgyi emberek készítettek Kr. e. 80 ezerrel, azt mutatják, hogy már a történelem előtti emberek is hittek a halál utáni életben, mivel a sírokba edényeket, élelmet tettek számukra.

Tovább... »
A szegények orvosa 140 éve született

Száznegyven éve, 1870. október 28-án született Dunakilitin Boldog Batthyány-Strattmann László európai hírű szemész, a "szegények orvosa".

Tovább... »
Nem Kolumbuszék hozták a vérbajt

Megdőlni látszik az a közkeletű elmélet, miszerint Kolumbusz Kristóf féktelen tengerészei hurcolták be kontinensünkre a vérbajt: Londonban olyan csontvázakat tártak fel, amelyek tanúsága szerint a szifilisz az európaiak első újvilági látogatása előtt már két évszázaddal is ismert volt a szigetországban.

Tovább... »
Ősi kórházat találtak Britanniában

Nagy-Britannia legrégebbi kórházát tárták fel a Hampshire grófságbeli Winchesterben.

Tovább... »
J. F. Kennedy és a szex J. F. Kennedy és a szex

Jed Mercurio angol író "Egy amerikai házasságtörés" címmel meglepő és szórakoztató könyvet írt Kennedy elnök szexuális életéről. Az író a birminghami egyetemen szerzett orvosi diplomát és egy kórházban dolgozott, míg egy lapban nem olvasta, hogy televíziós sorozathoz keresnek tanácsadót. Jelentkezett, aztán maga is írni kezdett. Első nagy sikere a Cardiac Arrest volt....

Tovább... »
Az antik világban nem is ismerték a daganatokat

A rosszindulatú daganatok gyakorlatilag ismeretlenek voltak az antik világban - hangsúlyozzák a University of Manchester kutatói, akik csaknem ezer óegyiptomi és dél-amerikai múmiát vizsgáltak meg.

Tovább... »
A Yersinia pestis pusztított a középkorban

Valóban a pestisbaktérium okozta a dögvészt a középkori Európában - derítette ki egy német tudósok vezette nemzetközi kutatócsoport, amelynek sikerült a Yersinia pestis nyomait kimutatni egykori áldozatai földi maradványaiban.

Tovább... »

3. / 17. oldal (10/168)

«1234567891011 »