Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Ránctalanítás “csináld magad” módon

2011. 07. 11 10:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: ránctalanítás, szépség, nők, házi praktika
Ránctalanítás “csináld magad” módon

Arcunk izmait éppen úgy lehet edzeni, rugalmassá tenni, mint testünk más izmait és ezzel megelőzzük megereszkedésüket, a ráncok kialakulását - mondja Paola Buonomo a milánói Academia Centro Ara jóga oktatója, aki a Corriere della Serában teszi közkinccsé ismereteit.

Az arctornához szerinte elég öt percet tölteni naponta a tükör előtt, ami igazán számit az a kitartás.

Az arctorna eredményesebb lesz, ha előkészítjük rá arcunkat. Egy tálnyi meleg vízbe tegyünk egy kiskanál szódabikarbónát és néhány csepp illatos olajat és hajoljunk föléje néhány percre, hogy aktivizáljuk a vérkeringést. Majd V-alakba tett mutató- és középső ujjunkkal dörzsöljük meg alulról felfelé haladva a fülünket. Ezután jöhet a tulajdonképpeni torna.

Az arcizmok tornáztatása: fújjuk fel arcunkat, majd csukott szájjal maradva áramoltassuk a levegőt felváltva hol az egyik, hol a másik felébe.

A száj körüli ráncok ellen: mosolyogjunk csukott szájjal, de szélesen, majd csücsörítsünk. Aztán fedjük be alsó ajkunkkal a felsőt és fordítva.

A homlok ráncait csökkenti, ha összeráncoljuk majd erősen felemeljük a szemöldökünket, mintha valamin nagyon csodálkoznánk. Szebb marad az orrunk, ha - bármilyen hihetetlennek tűnik is - erősen összeráncoljuk, majd kitágítjuk és összecsippentjük az orrszárnyainkat.

Szem körüli ráncainknak üzenünk hadat, ha lassan és erősen csukjuk és nyitjuk a szemünket, majd gyorsan és ezeket váltakoztatjuk.

Az állunk lesz simább, ha gyakorlatként leszegjük és felemeljük a fejünket, ameddig tudjuk, majd forgatjuk jobbra és balra.