Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Potenciazavarok esetén is hasznos a reflexológia

2011. 07. 05 10:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: potenciazavar, reflexológia
Potenciazavarok esetén is hasznos a reflexológia

Akkor lesz eredményes a kezelés, ha a feltételekre és körülményekre a szokásosnál is sokkal jobban odafigyel a reflexológus.

Általában tanácsos a kellemes, halk zene, azonban előfordulhat, hogy a segítséget kérő csendet szeretne, ezt jó előre tisztázni. Feltétlenül ki kell kapcsolni a telefonokat, kapucsengőt, javítja a hangulatot néhány hófehér vagy narancssárga gyertya. Ha nincs ellenvetés, feltétlenül párologtassunk ylang-ylang és/vagy fahéj illóolajat, amelyek afrodiziákumok. Minden esetben fontos, de most még inkább az egymásra ráhangolódás, az oldott légkör.

Az alapzónák után a következzék a napfonadék (plexus solaris), amely a talp középvonalában, a középső lábujj talppárnája alatt, már a homorulatban található, nagyjából egy mutatóujjnyi kerek zóna. Gyengéden hosszasan masszírozzuk mindkét lábon.

A prosztata zónája mindkét lábon a belső boka, az Achilles-ín, és a sarokpárna által határolt, nagyjából háromszögletű terület. Gyengéden, hosszan masszírozzuk.

A herék zónája mindkét lábon a külső boka, az Achilles-ín és a sarokpárna által határolt, háromszögre hasonlító terület, ezt is hosszasan és gyengéden masszírozzuk.

Az ivarmirigy kiegészítő zóna a sarokpárna közepén van, mintegy százforintos érme nagyságú. Alaposan megmasszírozzuk, de fájdalmat nem okozunk.


Ha a masszázst a társ végzi, tanácsos a gyengéd becézgetést a talptól távolabbi területeken is folytatni...