Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Az ekcéma gyógyítására is használható a halolaj

2012. 02. 07 14:00 forrás: Medipress
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: ekcéma, halolaj, gyógyítás

Egyes szakértők szerint a terhesség alatt szedett halolaj-kapszula segíthet megelőzni a születendő gyerekeknél az ekcéma kialakulását. A vizsgálatok során az omega 3-tartalmú étrendkiegészítőket szedő édesanyák gyermekeinél háromszor ritkábban fordult elő a súlyos bőrszárazsággal járó betegség. Ezeknél a gyerekeknél a tojásallergia kialakulásának esélye is ötven százalékkal kevesebb volt.

Az Adelaide Egyetem tudósai szerint a méhlepényen át felszívódó omega-3 zsírsavak segítenek megerősíteni a gyerekek immunrendszerét, ami megóvhatja őket az ekcéma kialakulásától. A tudósok összesen 706 olyan terhes nőt kértek fel a kísérletben való részvételre, akiknek családjában előfordult már allergiás megbetegedés. A nők fele napi háromszor kapott halolajat a terhesség 21. hetétől egészen a szülésig, a többiek pedig egyszerű növényi olajat szedtek.

Bár az omega 3-tartalmú étrendkiegészítők szedése hasznos lehet, a terhes anyáknak nem ajánlott a gyakori halfogyasztás, a halhús ugyanis nagy mennyiségben tartalmazhat higanyt, ami káros lehet a magzatra.