Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Terméketlenség

1. / 2. oldal (13/18)

12 »

Miért hanyatlik a nők termékenysége? Miért hanyatlik a nők termékenysége?

Manapság férfiak és nők körében egyaránt egyre későbbre tolódik ki a szülővé válás időpontja, ám míg előbbiek voltaképp életük végéig nemzőképesek maradhatnak, utóbbiak számára az idő nagy ellenség. Mindennek hátterében az a biológia tény áll, hogy míg a férfiakban egész életük során újratermelődik a sperma, addig a nők meghatározott számú petesejtkészlettel...

Tovább... »
A sajt felelhet a férfi terméketlenségért A sajt felelhet a férfi terméketlenségért

Azok a fiatal férfiak, akik három szeletnél több sajtot fogyasztanak naponta, nemzőképességüket tehetik kockára. A zsíros tejtermékekből már kis mennyiség is drámaian hathat az utódnemzésre. A Harvard kutatói szerint ugyanis már napi három adag a spermaminőség romlását okozhatja . Egy adagot tesz ki 28 gramm sajt, egy teáskanál tejszín, egy gombóc fagylalt, vagy egy...

Tovább... »
Tovább termelődhetnek a petesejtek őssejtek segítségével Tovább termelődhetnek a petesejtek őssejtek...

Amerikai kutatók arról számoltak be, hogy olyan őssejteket izoláltak a felnőtt emberi petefészekből, amelyek megtermékenyülésre képes petesejtekké érhetnek. A régóta ismert tudományos elméletet alátámasztó laboratóriumi áttörés új módszerekhez vezethet a termékenységi kezelésben, és meghosszabbíthatja a nők termékeny éveit. A kutatók régóta úgy vélik, hogy a nők...

Tovább... »
Befolyásolja a fiatal, női ráktúlélők...

A Coloradói Egyetem Rákkutató Központjának szakértői a Quality of Life Research szaklapban közzétett tanulmányukban azt írják, hogy hosszú idővel a kezelés után sokkal rosszabb a fiatal, női ráktúlélők életminősége.

Tovább... »
Rosszabb esélyekkel indulnak a meddőségi...

A meddőségi kezelésen és petesejt-beültetésen részt vevő túlsúlyos nők rosszabb eséllyel indulnak a teherbe esés terén, mint egészséges testsúlyú sorstársaik. Mindezt több mint 9500 petesejt-adományozás nyomon követése során állapították meg a szakemberek, akik 2000 és 2011 között Spanyolország számos meddőségi klinikáján elvégzett beültetés adatait nézték át.

Tovább... »
Új lehetőség a meddőség ellen

Nemrégiben jött világra az első olyan mesterséges megtermékenyítéssel megfogant kisbaba, akinél a korábbiaknál egy jóval biztonságosabb eljárást vetettek be az orvosok. A Hammersmith Kórház és a londoni Imperial College szakemberei abban bíznak, hogy a módszer hamarosan számos nő segítségére lehet, akik természetesen úton nem képesek teherbe esni.

Tovább... »
Az ágyékrúgás nemzőképtelenséget is okozhat

A nemi szervek sérülése nem csak fizikai és pszichológiai, de termékenységi problémákat is eredményezhet, állítják a szakértők. Az Egyesült Államokban évente mintegy 16 000 férfi kerül heresérüléssel a sürgősségi osztályra, csaknem kétszer annyian, mint ahányan fogsérüléssel kerülnek kórházba.

Tovább... »
Hormonteszttel előre megmondható a mesterséges...

A progeszteron-szint mérése segíthet megjósolni az állandó fájdalomra és vérzésre panaszkodó kismamáknak a sikeres terhesség esélyeit - derült ki egy új tanulmányból. Terhesség esetén nagyon fontos mérlegelni, mekkorák a vetélés és a halvaszületés esélyei. Ha a veszély elhanyagolható, akkor a terhességet általában sikeresnek tekintjük. A progeszteron egy nemi hormon, ami...

Tovább... »
Áttörés a mesterséges megtermékenyítésben

A Göteborgi Egyetem munkatársai egy kémiai anyag segítségével képesek voltak serkenteni a petesejtek érését, ami új lehetőségeket nyithat meg a mesterséges megtermékenyítés területén.

Tovább... »
Bőrszövetből hoztak létre hímivarsejtet

Kutatóknak sikerült emberi bőrszövetből korai szakaszban lévő hímivarsejteket létrehozniuk. A módszernek köszönhetően sok ezer meddő férfi, köztük a gyermekkori rák túlélői számára is valóra válhat az apaság álma.

Tovább... »

1. / 2. oldal (13/18)

12 »