Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Terhesség

8. / 9. oldal (10/82)

«123456789 »

A terhesség alatt fogyasztott alkohol árt a...

A terhesség alatti alkoholfogyasztásnak a magzatra gyakorolt rendkívüli veszélyeire hívta fel a figyelmet egy kedden Berlinben nyilvánosságra hozott jelentés.

Tovább... »
A terhesség alatt is lehet tanítani a babát

Azok a babák, akik már az anyaméhben rendszeresen két nyelvet hallanak, nagyobb eséllyel lesznek később kétnyelvűek - közölték kutatók a Psychological Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

Tovább... »
Könnyebben teherbe esik, aki nem görcsöl Könnyebben teherbe esik, aki nem görcsöl

Orvosok szerint bizony segíthet a kisbabára vágyó nők némelyikén a régi tanács, miszerint lazítsanak és ne görcsöljenek a teherbe esés kapcsán.

Tovább... »
A terhesség alatt megnőtt vérnyomást csökkenti a...

Azoknak a nőknek, akiknek a vérnyomása megemelkedik várandósságuk folyamán, a 37. terhességi hét után indított szüléssel kellene világra hozniuk gyereküket - állítják holland kutatók a Lancet orvosi szaklapban megjelent tanulmányukban.

Tovább... »
Ne dohányozzanak a kismamák a terhesség alatt A terhesség alatti dohányzás hatásai

Ha a dohányzó várandós anyák terhességük elején leszoknak a cigarettáról, jelentősen csökkenthetik a koraszülés és a túl kis súlyú babák születésének kockázatát - állítják amerikai kutatók az Obstetrics and Gynecology című szaklap most megjelent augusztusi számában, 900 ezernél több születés adatai alapján.

Tovább... »
Új irányelv: a túlsúlyos nők kevesebbet szedjenek...

A csütörtökön kibocsátott új amerikai irányelvekben az elhízott nőknek terhességük alatt meglepően kevés, legfeljebb 5-9 kilogramm testsúlygyarapodást javasolnak az orvosszakértők.

Tovább... »
A folsavval dúsított liszt és tészta csökkenti a...

A folsavval dúsított liszt és száraztészta csökkenti a veleszületett szívrendellenességek kockázatát, ami a leggyakoribb fejlődési zavar - jelentették be kanadai kutatók.

Tovább... »
Drog és terhesség

Drogfogyasztó várandós nők - olvasni, hallani is félelmetes. Megrendítő, megdöbbentő. Pedig nem kitalált krimiről vagy horrortörténetről van szó, hanem a való életről. Közöttünk, velünk élnek; bevallottan vagy titkoltan különféle drogokkal "színesítik" napjaikat, veszedelembe sodorva a maguk és születendő gyermekük életét.

Tovább... »
Rágcsálhatnak a nők szülés közben!

Egy szülő nő nem kényszerül koplalásra, ehet száraz süteményt, joghurtot, ihat gyümölcslevet anélkül, hogy annak bármilyen káros hatása lenne a szülésre - állítja egy brit tanulmány.

Tovább... »
Árt a terhesség alatti elhízás

Ingyenes programot indított egy chicagói kórház várandós nőknek, hogy ellenőrzés alatt tudják tartani súlygyarapodásukat. A program célja, hogy csökkentsék a születendő babák kockázatát a későbbi elhízásra és diabéteszre.

Tovább... »

8. / 9. oldal (10/82)

«123456789 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Kórházi szakorvos Kaposvár