Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Terhesség

7. / 9. oldal (10/82)

«123456789 »

A terhességi preeklampszia kulcsmechanizmusa

Brit kutatók felfedezték egy mechanizmust, amely az első lépést jelenti az úgynevezett terhességi preeklampsziánál, amikor tartósan és veszélyesen megemelkedik a várandós nő vérnyomása.

Tovább... »
A terhesség alatti dohányzás magas vérnyomát...

A megfigyelés, hogy a kis súllyal született babáknál a későbbiekben, felnőttkorukban nagyobb kockázattal jelentkezik magas koleszterinszint, csak azokra lehet érvényes, akik anyja dohányzott a terhesség alatt - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Tovább... »
Tesztet készítettek a terhesség alatti magas...

Hetekkel a tünetek megjelenése előtt megjósolhatja a várandós anyánál egy veszélyes szövődmény, a terhességi magas vérnyomás kialakulását az új módszer, amelyről egy nemzetközi kutatócsoport hétfőn számolt be.

Tovább... »
Kemoterápia a terhesség ideje alatt

Már túl van a sikeres műtéten az az asszony, akinél ikerterhessége közepén diagnosztizáltak emlőrákot. Hamarosan kemoterápiás kezelését is megkezdik, s az orvosok reményei szerint csak a kezelés végén születnek majd meg a babák - közölte az Országos Onkológiai Intézet (OOI) csütörtökön az MTI-vel.

Tovább... »
A terhességi cukorbetegség a szülés után is...

Nagy eséllyel újra jelentkezik a terhességi cukorbetegség azoknál a nőknél, akiknél előző várandósságuk során kialakult az állapot - mutatták ki amerikai kutatók egy nagyszabású tanulmányban.

Tovább... »
Kockázatos terhességnél érdemes a tervezett szülést...

Azokban az esetekben, amelyekről úgy gondoljuk, hogy magas kockázatú lesz az anyára, vagy a magzatra nézve, érdemes a tervezett szülést választani, nappalra időzítve annak levezetését, amikor a legfelkészültebb és pihent egészségügyi stáb áll a rendelkezésre - hangsúlyozta Csermely Gyula, a Rózsakert Medical Center szülés-nőgyógyász főorvosa.

Tovább... »
Medencefájdalmakat okozhat a terhesség alatti...

Nagyobb kockázattal jelennek meg medencetáji fájdalmak terhességük alatt azoknál a nőknél, akik dohányoznak - állapították meg egy dán tanulmányban.

Tovább... »
A terhesség feledékennyé tesz? A terhesség feledékennyé tesz?

A várandós kismama feledékeny. A várandós kismama fáradékony. A várandós kismama más. Ezzel nincs is semmi gond, hisz egy olyan állapotba kerül a terhesség során, amely semmi máshoz nem hasonlítható: elfelejti, hogy megígérte teát készít a férjének, képes órákig keresni bizonyos tárgyakat, és az is gyakran megesik vele, hogy mondat közepén felejti el, mit is akart mesélni...

Tovább... »
Örökölhető a terhesség alatti rosszullét

Háromszor gyakrabban jelentkezik súlyos reggeli rosszullét, émelygés, hányás azoknál az állapotos nőknél, akiknek az édesanyja is hasonló problémától szenvedett terhessége idején - állapították meg norvég kutatók.

Tovább... »
A nagy mennyiségű vitamin szedése nem előzi meg a...

A nagy dózisban szedett C és E vitamin nem előzte meg a terhességi magas vérnyomás kialakulását - közölték szerdán amerikai kutatók.

Tovább... »

7. / 9. oldal (10/82)

«123456789 »