Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Terhesség

6. / 9. oldal (10/82)

«123456789 »

Nem szerencsés terhesség alatt bizonyos...

A terhesség korai szakaszában nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket (NSAID-okat) szedő nőkben magasabb lehet annak kockázata, hogy gyermekük bizonyos ritka születési rendellenességekkel születik meg.

Tovább... »
A terhességi magas vérnyomás biológiai háttere

A méhlepény apai eredetű sejtjei befolyásolják az anya immunrendszerét - állítják a Yale Egyetem Orvosi Karának munkatársai.

Tovább... »
A középkori orvosok a vörösborra voksoltak...

Víz helyett vörösbort ajánlottak a terhes anyáknak a tizenötödik századi orvosok - derül ki a középkori medicinának szentelt könyvből, amely egy bostoni konferencia előadásait tartalmazza.

Tovább... »
Emeli a szívbetegség esélyét a terhesség alatti...

A várandósságuk alatt dohányzó anyák olyan változásoknak teszik ki magzatukat, amelyek miatt a gyerekeknél később alacsonyabb lesz az úgynevezett jó koleszterin (HDL) szintje, mely a szívbetegségek ellen védene - közölték kedden ausztrál kutatók.

Tovább... »
A terhességi magas vérnyomást érdemes...

A terhes nők és az újszülöttek biztonságát alapvetően javíthatja, ha a leggyakrabban alkalmazott koleszterincsökkentő gyógyszerek beváltják azokat a reményeket, hogy megelőzik a terhesség időszakában megjelenő vérnyomás-emelkedést, görcsrohamot, az eklampsziát. Angol kutatók most induló vizsgálatát az Egyesült Királyság Tudományos Bizottságának hírlevele ismertette....

Tovább... »
Késői terhesség, nagyobb esély a mellrákra

A mellrák aránya növekszik a terhes nők körében, mert egyre tovább várnak a leendő szülők a gyerekvállalással - idézte orvosszakértők megállapítását a The Daily Telegraph online kiadása.

Tovább... »
Terhesség alatt is szedhető gyomorégés gátló

Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy növelnék az újszülötteket veszélyeztető születési rendellenességek kialakulásának kockázatát a kismamák által a terhesség ideje alatt szedett gyomorégés gátló gyógyszerek - állítják a dán szakemberek.

Tovább... »
Az emlősök terhességének ideje a placentától...

A méhlepény szerkezete határozza meg, hogy milyen hosszú ideig viselős egy emlős az utódjával - idézte szerdán brit kutatók megállapítását a ScienceDaily című tudományos portál.

Tovább... »
A terhesség alatt szedett fájdalomcsillapító...

A fájdalomcsillapítók - például a paracetamol, az aszpirin vagy az ibuprofen - terhesség alatti szedése hozzájárulhat a férfiterméketlenséghez, vélik finn, dán és francia kutatók.

Tovább... »
A kismama mogyorószeretete allergiát okozhat a...

Nagyobb a mogyoróallergia kialakulásának kockázata azoknál a gyerekeknél, akiknek anyja a terhesség idején sok mogyorót evett - állapították meg amerikai kutatók.

Tovább... »

6. / 9. oldal (10/82)

«123456789 »