Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Terhesség

2. / 9. oldal (10/82)

«123456789 »

A terhesség alatti alkoholfogyasztás növeli a leukémia kockázatát A terhesség alatti alkoholfogyasztás növeli a...

Ez a terhesek számára újabb ok az abszcinenciára, hiszen az alkohol megemeli egy ritka vérrák kockázatát is. Francia tudósok szerint az AML (akut mieloid leukémia), mely gyakran fatális kórkép, 56 százalékkal nagyobb valószínűséggel lép fel az alkoholt fogyasztó terhesek gyermekeiben.

Tovább... »
A gólya is alig bírja - Fotó: MTI Túlsúly és terhesség

A túlsúlyos nőknek, ha gyermeket akarnak, mindenekelőtt le kellene fogyniuk, mert ha testtömegük meghaladja a 30-at, ez negatívan hathat a magzat fejlődésére, az anyánál pedig fokozódik a cukorbetegség és az embólia kialakulásának veszélye.

Tovább... »
A stressz akadályozhatja a teherbeesést A stressz akadályozhatja a teherbeesést

Közismert tény, hogy az életkor, a dohányzás, az elhízás és az alkoholfogyasztás befolyásolja a teherbeesés sikerét. Azonban most először mutatta ki egy kutatás, hogy a magas stressz-szint is késleltetheti a várva várt gyermekáldást.

Tovább... »
A túlsúly nehezíti a terhességet A túlsúly nehezíti a terhességet

Az anyai többletsúly önmagában is növeli az esélyt arra, hogy igen nagy baba szülessen - állapították meg amerikai kutatók.

Tovább... »
A baba egészsége a terhesség ütemezésétől is függ A baba egészsége a terhesség ütemezésétől is...

Legalább tizenegy hónapot érdemes várni két terhesség között a babák egészsége és a szövődmények elkerülése érdekében - javasolják izraeli kutatók a Contraception című szaklap legfrissebb számában.

Tovább... »
Káros gyógyszer terhesség alatt Káros gyógyszer terhesség alatt

A kanadai várandós asszonyok hat százaléka szedett különféle panaszaira olyan gyógyszereket, amelyekről korábban már bizonyították, hogy okozhatnak magzati károsodást.

Tovább... »
Légszennyezettség - Fotó: MTI A szennyezet levegő árt a magzatnak is

Első ízben találtak összefüggést a születés előtti környezetszennyezés és a gyerekek intelligenciahányadosa (IQ) között amerikai kutatók.

Tovább... »
Terhesség A klimax után is van terhesség

Los Angeles, 2009. július 16., csütörtök (MTI/AP) - A világon a legidősebbként szült spanyol nő halála tragédia lehet a gyerekének, de nem jelenti azt, hogy a klimax utáni nők alkalmatlanok volnának a terhességre - közölte a termékenységi beavatkozást végrehajtó orvos szerdán.

Tovább... »
Magzat - Fotó: MTI Újabb kutatások igazolták a folsav magzatvédő...

A folsav azon túl, hogy csökkenti nyitott gerinc előfordulását újszülötteknél, megelőzheti a koraszülést és a magzatok szívhibáit is - állapították meg amerikai és kanadai kutatók.

Tovább... »
Táncoló anyák - Fotó: MTI A magzat is károsodhat az anya túlzott...

Veszélyes lehet a magzatokra, ha az anya túl sokáig napozik: nem elsősorban az UV-sugárzás, hanem a kismama testének túlzott felmelegedése okozhatja a problémát.

Tovább... »

2. / 9. oldal (10/82)

«123456789 »