Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Terhesség

 
Egyre több daganatot kapcsolnak a terhességhez Egyre több daganatot kapcsolnak a terhességhez

A BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology szeptemberi számában közölt tanulmány szerint a terhességgel kapcsolatos daganatok aránya nem csupán azzal magyarázható, hogy a nők egyre idősebb korban vállalnak gyermeket. A Kolling Orvoskutatói Intézet (Sydney Egyetem) munkatársai az Új-Dél-Wales-ben 1994 és 2008 közötti születéseket vették alapul.

Tovább... »
A pajzsmirigy-ellenőrzés a terhességi vizsgálatok között a helye A pajzsmirigy-ellenőrzés a terhességi vizsgálatok...

Számos vizsgálat bizonyította, hogy a kismamák pajzsmirigy-alulműködése fokozza a vetélés, a koraszülés és a születendő gyermek alacsony intelligenciahányadosának esélyét. Ezért tartják egyre többen úgy, hogy ezt a területet is fel kellene venni a terhességi vizsgálatok körébe.

Tovább... »
A terhesség alatti alkoholfogyasztás növeli a leukémia kockázatát A terhesség alatti alkoholfogyasztás növeli a...

Ez a terhesek számára újabb ok az abszcinenciára, hiszen az alkohol megemeli egy ritka vérrák kockázatát is. Francia tudósok szerint az AML (akut mieloid leukémia), mely gyakran fatális kórkép, 56 százalékkal nagyobb valószínűséggel lép fel az alkoholt fogyasztó terhesek gyermekeiben.

Tovább... »
A gólya is alig bírja - Fotó: MTI Túlsúly és terhesség

A túlsúlyos nőknek, ha gyermeket akarnak, mindenekelőtt le kellene fogyniuk, mert ha testtömegük meghaladja a 30-at, ez negatívan hathat a magzat fejlődésére, az anyánál pedig fokozódik a cukorbetegség és az embólia kialakulásának veszélye.

Tovább... »
A stressz akadályozhatja a teherbeesést A stressz akadályozhatja a teherbeesést

Közismert tény, hogy az életkor, a dohányzás, az elhízás és az alkoholfogyasztás befolyásolja a teherbeesés sikerét. Azonban most először mutatta ki egy kutatás, hogy a magas stressz-szint is késleltetheti a várva várt gyermekáldást.

Tovább... »

1. / 7. oldal (13/82)

1234567 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Bagaméri Andrea Szülészet-nőgyógyászat... Bagaméri Andrea Budapest