Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Woody Allen életről, halálról

2010. 06. 01 14:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: Woody Allen, intejú
Woody Allen

A Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott filmje, a You Will Meet a Tall Dark Stranger (Találkozol egy magas, sötét idegennel) kapcsán készített Woody Allennel interjút a Corriere della Sera. A fesztiválon nagyon megtapsolt filmjében a rendező játszik a halállal, a túlvilágban azonban nem hisz.

"A túlvilág üres. Nincs ott senki, akihez fordulni lehetne, aki meghallgatna. Ahogy Shakespeare mondja, életünk egy zajjal és dühvel tele történet, amely nem jelent semmit." Az ateista Allen 74 éve ellenére nem enged egy jottányit sem meggyőződéséből valami vigasztaló transzcendens remény nevében. Azt viszont bevallja, hogy kapcsolata a halállal nem jó. „Ellene vagyok. Nagyon ellene. Szüleim hosszú életűek voltak és ez genetikai szempontból jó alap lehetne számomra. De végül is jobban szeretném, ha egyáltalán nem következne be."

Jobb híján számíthatna a reinkarnációra, mint filmjének két szereplője, de ebben sem hisz. "Ez hit kérdése. Ha van valamilyen vallásod, lehet ez a new age is, ha hiszel az angyalokban, a papokban, a látnokokban, mindenesetre jobban jársz. Az élet egy rémálom. Boldogok csak úgy lehetünk, ha becsapjuk magunkat, ha hazudunk magunknak."
Nem hisz a paranormális dolgokban sem, mágiának tartja. "A filmekben tréfálok erről, de úgy gondolom, hogy ez a sarlatánok világa, akik pénzt szednek el a sérülékeny emberektől. Nem hiszek a sorsban. Az életem ura én vagyok, vagy legalábbis megpróbálok én lenni."

Hogy áll az álmaival? - kérdezte tőle a riporter. "Mindet megvalósítottam. Zenélni akartam, megcsináltam. Filmezni akartam, a 41-nél tartok. Keményen dolgoztam, de szerencsés is vagyok. Örülök, hogy Obama van a Fehér Házban. Fantasztikus lenne, ha egy időre diktátor lenne és így egy sereg jó dolgot meg tudna valósítani."

Álmai között volt az is, hogy író lesz. "Ha nem lennék rendező, író lennék. Írtam is egy regényt, de bezártam egy fiókba. Írni gyönyörű dolog, lehetővé teszi, hogy teljesen szabad légy, nem kell számot adnod senkinek. Ha viszont egy 15 milliós filmet forgatsz, sok mindenkinek el kell számolnod, sok igényt kell kielégítened."

A rendező bevallja, hogy nagyon szeret olvasni, de azt hiszi, hogy egy kihalófélben lévő állatcsoportnak, a pandáknak a tagja, mert az Internet mellett a nyomtatott papír, mintha eltűnt volna. „Én továbbra is lapozom az újságokat, de a barátaim többsége számítógépezik, iPodozik. Én, ha egy szót keresek, felnyitok egy lexikont, a feleségem viszont a számítógépet használja."

Woody továbbra is kedveli a nőket, de már nem hódít. Lemondott arról is, hogy a saját filmjeiben szerepeljen, mivel "nem vagyok már abban a korban, hogy hódítani tudjak." Igaz, a szemközti ablakban lévő lányt még mindig megleshetné, sajnos azonban a szemközti szomszédja férfi...

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Yosef Assefa Kórházi főorvos Yosef Assefa Jászberény