Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Ötven évesen is kirobbanó formában Pálffy István, a híradós - 2. rész

Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: interjú, Pálffy István, híradó, egészség

Évekig tőle szóltak a hírek, ma a társadalmi szerepvállalást helyezi előtérbe. Ezúttal megismerhetjük Pálffy István energikus arcát is és megtudhatjuk, autóbalesete hogyan változtatta meg az életét.

- Legújabb könyve a magyar borkultúrát népszerűsíti. Mi volt a célja a kiadvánnyal?

- Leginkább a magyar borászokat és fogyasztókat szeretném közelebb hozni egymáshoz, segíteni a magyar bor piacra találását. Hangsúlyozni, hogy a hazai borkultúra kétezer éves történetre tekint vissza, és emlékeztetni, hogy a művészetekben is kiemelt helye van. Patriotizmusból és a kulturált, egészséges borivás érdekében is támogatni szeretném, hogy magyar borokat igyanak az emberek. Ugyanis bár a lakosság körében ötszázezer azonosított és egymillió látens alkoholista van, a nagy többség nem fogyasztja el azt a napi egy-két kispohárnyi bort, amely még egészséges is volna.

- Az Aranyág Alapítvány gálaműsorának házigazdájaként évek óta igyekszik hozzájárulni a beteg gyermekek támogatásához. Hogyan érzi magát közöttük?

- A beteg gyerekek sorsait megismerve nem is lehet másra gondolni, mint arra, hogy minden eszközzel őket segíteni kell. Azért bevallom, sokszor sokkoló élmény közöttük dolgozni, de ez is megerősít abban, hogy az Alapítvány munkáját is figyelemmel kísérjem, felhívjam figyelmüket bizonyos esetekre, betegségekre.

- Milyen ártalmas hobbit űz?

- Hm... ma már semmit, de közel húsz évig dohányoztam, majd egyik napról a másikra leszoktam.

- 2002-ben volt egy súlyos autóbalesete, akkor azt írták a lapok, hogy végtagtörést szenvedett, így volt?

- Nem, de a bőr olyan nagy felületen és súlyosan lejött az alkaromról, hogy többszörös plasztikai műtéttel lehetett csak helyrehozni.

- Milyen tanulságul szolgált önnek ez a baleset?

- Nem sok ember kap még egy esélyt. Rájött, hogy az első dobás nem volt jól irányozva, kellően messzire kivitelezve. Nem medicinlabdával, hanem kislabdával kellett volna dobni. A baleset után teljesen átalakult az életem, a célrendszerem. Munkahelyet váltottam, a családon és baráti kapcsolatokon kívül minden más megváltozott körülöttem.

- A híradózás után mintha egy színesebb Pálffy Istvánnal találkoznánk. Úgy tűnik, a helyén van, ez is segíti önt abban, hogy energikusabb legyen?

- Ha az ember szellemileg nem bontakozhat ki, akkor lelkileg is korcsosul, és a betegségek egyszerűbben ledöntik a lábáról. Vallom, hogy az elfojtott és rosszul kezelt munka, a stresszhelyzetek betegségekhez vezetnek. Könnyen lehet, hogy azért érzem magam jól fizikailag, mert több dologgal foglalkozom.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
nagymihály sándor Háziorvostan, Általános... nagymihály sándor Sándorfalva