Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Mick Jagger és az erotika

2010. 02. 11 16:00 forrás: GNL
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: interjú, mick jagger, szexi, erotika

A Rolling Stones történetét lehetetlen elválasztani az erotika történetétől. Erről a témáról a La Repubblica készített interjút Mick Jaggerrel, a legendás rock and roll banda frontemberével.

- Te egyszerűen egy erotikus pasas vagy és mindig az voltál?

- Hát ... igen. Ezt látják az emberek benned, és a művészek manipulálják ezeket az érzéseket vagy képeket afelé, amit rólad elképzelnek vagy az értelmezés felé, amit az emberek adnak rólad.

- Mikor jöttél rá, hogy szexi vagy?

- Serdülőként.

- Vonzottad a nőket és a férfiakat is?

- Főleg a nőket, de néhány férfit is. Ez normális.

- A nők imádtak és akkor azt gondoltad magadban, hogy ez azt jelenti, hogy szexi vagy?

- Eleinte valójában nem gondoltam, de jól esik ezt tudni.

- Véleményem szerint ez volt a fő különbség köztetek és a Beatles között. Ti állatiasak voltatok, tele afro-amerikai kultúrával, amelyben minden az erotika körül forog.

- Megkérdezhetnéd egy színes bőrű zenésztől, lehet, hogy egyetértene a véleményeddel, de minden a fájó szív körül is forog. Van egyfajta szomorúság a rhythm and blues zenében és a kezdetekkor, de ma is kapcsolatot teremt az agy, a láb és a szex között. Olyan zenéről van szó, amelyet azért csinálnak, hogy táncolj rá és nem azért, hogy a karosszékben ülve hallgasd. Az egész test mozog rá.

- Hogy lehet, hogy a hatvanas évek mindenhol olyan érdekes korszakot jelentettek?

- Talán a kísérletezés akarásáért, az ártatlanság vágyáért. Igen, és a jövő felé fordulásért. Egyben egy korszak végét is jelentette. A hatvanas években még sokan éltek azok közül, akik a húszas és a harmincas években dolgoztak. Angliában ott volt Cecil Beaton, Spanyolországban Dali ... Az emberek félig a második világháború előtti, félig az új kultúrában éltek. A hatvanas években még élt a század eleji életstílus. Volt az új, de még létezett egy nagyon hagyományos vidéki élet, a még nem iparosított mezőgazdaság. Ma minden a régi paródiájává vált. Csak néhány zóna maradt érintetlenül.

- Láttalak benneteket a tavalyi római koncerten. Kivételesen jó performance volt. Úgy hírlik, hogy az idén újra adtok élő koncertet. Ez milyen érzés? Itt is szexuális érzésről van szó?

- Nem. Akarom mondani, nemcsak szexuális. Természetesen a szexualitás is persze, de egy kollektív élményről van szó, mint amilyen a sporteseményeken is megnyilvánul. Szintóniába kerül az ember a közönséggel és a közönség is veled. Gondolj arra, hogy amikor nézel egy focimeccset, ahol a kedvenc csapatod játszik, azt kívánod, hogy győzzön, és ha a dolgok rosszul alakulnak, azt mondod, hogy legközelebb jobban sikerül. Kollektív élményről van szó, s ez olyasvalami, amit nem érhetsz el, ha egyedül zenélsz.

- Hogyan nézel szembe az öregedéssel?

- Nem tehetsz semmit, igazából nagyon keveset tehetsz. Lehet, hogy a jövőben sokat lehet tenni ellene, de jelenleg vajmi keveset.