Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Az ajúrvéda dicsérete

2010. 07. 13 15:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: ajúrvéda, étrend, fogyás, Miguel Bosé, interjú
Az ajúrvéda dicsérete

Miguel Bosé spanyol énekes, akinek Cardio című cd-je a nemzetközi toplisták élén áll, újra formában van. 10 hónap alatt az ajúrvéda segítségével 22 kg-t fogyott. A Corriere della Serának adott interjúban árulta el, hogy miben áll ez a kúra.

- Nem pontos meghatározás diétának nevezni. Az ajúrveda az orvostudomány és a táplálkozás közös ága, globális modell, amely kapcsolódik az életstílushoz is. Arra tanít, hogy a testet és az agyat soha nem szabad egymástól elválasztva kúrálni. A súlyvesztés csak az egyik hatása, abban segít főként, hogy újra szinkronba kerüljenek a szerveid az életeddel - magyarázta.


- Hogyan fedezte el az ajúrvédát?


- Már tanulmányoztam húsz évvel ezelőtt is és újra elővettem most, életem egy nagyon kritikus időszakában. Egy kétéves turné nyomot hagyott a testemen és pszichológiailag is kimerültem. A további rám váró munka miatt belevetettem magam egy nyolc emberből álló team karjaiba. Ők tervezték meg a gyógyításomat.

Miguel Bosé


- Milyen most az étrendje?


- Nagyon komplikált. Ciklusokból áll. Egy diagnózison alapul, amelyet a pulzuson keresztül állítanak fel, hogy megállapítsák, milyen típushoz tartozol. Aztán elkezdenek dolgozni a különböző szerveken. Ennek az ősi orvostudománynak az alapja a fűszerek. Amikor, például a hasnyálmirigy kerül sorra, minden ‚amit eszel sárgaszinü, mert tele van kurkumával, amely a hasnyálmirigy nagy tisztítója. Akkor még az ember izzadtsága is sárga. Aztán jön a kardamon és így tovább. Színek alapján választják ki a napi étkezés anyagait és az öt íz a sós, az édes, a savanyú, a keserű és a csípős alapján. A hús tiltott. Normális körülmények között húst is eszem, de itt az állati eredetű proteineket a tofu, a lencse helyettesíti, a vitaminokat meg a gyümölcsök adják.


- Miért hízott meg olyan hirtelen?


- Egy brutális változás volt az életemben, turnékon az ember sohasem tudja, mikor lesz ideje enni. Egyébként, tornázom is, naponta másfélóra Pilates alakformáló torna az adagom.


Bosé, aki pár hónap alatt hízott meg 104 kg-ra, 10 havi ajúrvéda kúra után 82 kg lett, de a kúra még decemberig folytatódik.