Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 9. hétre

2011. 02. 28 11:15 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: hold, horoszkóp, holdhoroszkóp
Holdhoroszkóp a 9. hétre

"Nem az teszi a gazdagságodat, amit birtokolsz. Az a gazdagság, ha elégedett vagy azzal, amid van."

Mark Twain

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint márciusban az epe szorul rá a támogatásra. Az epehólyag a máj alsó-hátsó szakaszán elhelyezkedő kis tartály, amely összegyűjti és tárolja a máj által termelt epesavat, hogy amikor a táplálkozás során szükséges kiürítse, beindítva a zsírok emésztését. Ha az epehólyag gyakori ürüléséről nem gondoskodunk, az rigiddé, rugalmatlanná válik, a benne lévő folyadék besűrűsödik, és homok, sőt kövek képződhetnek.
Az egyensúlytalanság kihat a vérösszetételre is, hiszen a rossz zsíremésztés miatt nő a vérzsír-szint, nő az LDL (ártó koleszterin), a triglicerid, és csökken a HDL (jó koleszterin) szintje a vérben, a zsír-építőkövek lerakódnak szűkítik az erek átjárhatóságát is.
Az epefolyadék az emésztésen túl fertőtleníti a beleket, különösen a felső szakaszon lévő vékonybél patkó-, éh- és csípőbél szakaszát.


Március vagy Kikelet hava az év harmadik hónapja, nevét Marsról, a római mitológia háború istenéről kapta. Az ókorban szerencsét hozónak tartották, ha a háborút ekkor indították.
A XVIII. századi nyelvújítók szerint a március: olvanos (hát, elég érdekes és szokatlan).
Népies nyelvén Böjt máshava vagy másképpen Böjtmás hava. Hiszen ez az az időszak, amikor a farsangi dorbézolás után következik a Húsvét előtti nagyböjt ideje. Böjtökről pedig itt is már számos alkalommal esett szó, érdemes mindenkinek megkeresni a számára leginkább tartható, tisztító módszert, mert a testünk és a lelkünk busásan meghálálja a törődést.


A népi megfigyelések szerint ebben az időszakban az egyre törekvő kikelet ellenére, hűvös, ködös, barátságtalan az időjárás, de egyre világosabb van, ami nagyon jót tesz a kedvünknek, és a tavasz érzetét kelti bennünk, ahogy az ébredező természetben is egyre duzzadtabbak a fákon a rügyek, látványosan bársonyosabbak a fák, erdők, hegyek a barka-virágoktól, és egyre hangosabbak a területüket védő, párjukat kereső madarak énekétől.


Február 28-a a Kalevala, a finnek hősi eposzának ünnepe, Tajvanon a béke, Indiában, pedig a tudomány napja.


Március 1-jére a nappali órák száma már 11:03 óra, (hol van már a december 21-i 8 óra 27 perces nappalocska), az éjszakaiak száma pedig 12:57, rohamosan haladunk a kiegyenlítődés felé, egyre könnyebb felkelni a világosodó hajnalok miatt, és az egyre korábban daloló vidám „Nyitnikékek" hangjára.
E nap a meteorológiai tavasz kezdete.


2-a: 1817-ben ezen a napon született Arany János költő, műfordító († 1882).


3-a: 1883-ban ezen a napon született Csortos Gyula színművész († 1945), valamint 1922-ben Hidegkuti Nándor válogatott labdarúgó, az Aranycsapat tagja († 2002).


4-e: 1926-ban e napon született Kokas Ignác festőművész († 2009), és 1942-ben Sztevanovity Zorán előadóművész, valamint 1997-ben e napon hunyt el Simándy József operaénekes (1916-ban született).


5-e: 1998-ban ezen a napon hunyt el Rab Zsuzsa költő, műfordító (1926).


6-a: 1967-ben ezen a napon halt meg Kodály Zoltán Kossuth-díjas zeneszerző, népzenekutató, zenepedagógus; a Kodály-módszer atyja (1882-ben született), továbbá Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap is ez. Kapcsolja le az elektromos gépeket, lámpákat, ha nem használja, javíttassa meg a csöpögő csapot, gyűjtse szelektíven a háztartásában keletkező hulladékot, nyomtasson a papír mindkét oldalára, ha fázik ne a termosztátot csavarja fel, hanem vegyen fel még egy pulóvert, stb.Még hétfőn és kedden is a Bakban tartózkodik a Hold
Amely hatással van általában a csontozatra, valamint az izületekre, térdre, bőrre, továbbá a testtartásra.
Ha a bőrön szemölcs, gombás elváltozás van, most sikeresebben távolíttathatjuk el, amint a nem kívánatos szemöldökszálakat vagy a fülben, orrban nőtt megvastagodott szőröket egyaránt.
A bőr energetikai kapcsolatban (is) áll a vastagbéllel és a tüdővel. Tehát, ha valahol elváltozások vannak rajta, akkor mindenképpen támogatni kell a bél tisztításával (rosttartalmú ételek és sok folyadék, esetleg hashajtó gyógyvizek, keserűsó), és a tüdő alapos kiszellőztetésével (mondjuk egy hétvégi kirándulás a hegyekbe, szánkózás vagy séta, szabadtéri játék a gyerekekkel, stb.), és máris felolvad a stressz és szebb lesz a bőr.
A testünk vázát a csontjaink adják, de az alaposan megerősített izmok képesek átvenni még a megkopott, beteg csontok munkáját is. Aki mozog nem csak egészségesebb, de sokkal szebb is lesz, sőt a szép tartás még fiatalít is.


A fanyar bakhoz jól illik a boróka illóolaja.
Ellenőrizze a gyökérzöldségeket, az átteleltetett petrezselymet. Alkalmasak ezek a napok a földben lévő kártevők irtására.Szerdán és csütörtökön lép át a Vízöntőbe a Hold

Ez a jegy hatással van a lábszárra, vádlira, bokára valamint a visszerekre. Főleg a monoton munkát, tevékenységet űzőknek nagyon fontos a lábszár rendszeres tornáztatása és a reflexológiai masszázs révén a keringés serkentésére. Az ülőmunkát végzők tornáztassák munka közben a lábukat, az állómunkások polcolják fel, amikor csak tudják a lábaikat, viseljenek gumiharisnyát, hogy a vénákat ne tágíthassa ki a gravitáció miatt felfelé a szív irányába lassan haladó vér, és végezzenek fordított tartásokat, mint a fejenállás, a gyertya vagy az eke a jógában (de csak, ha nem magas a vérnyomás). Az erekre jótékony hatással van a vadgesztenye. Ilyenkor már szép rügyekből, majd a virágzatból, ősszel pedig a termésből jó főzetet készíteni, melyben lábáztatást kell végezni. Végezzen hideg-meleg vizes váltott fürdőt. Az erek erősítésére pótolj az E-vitamint, amely megtalálható az olajos magokban is. Tartsa szem előtt, hogy a dohányzás sok egyéb mellett súlyosan károsítja a szív- és érrendszerét.


Illenek hozzá a friss, élénk illatok, mint az őszibarack.
Most hatékonyan szellőztethet a levegő jegyű Vízöntőben, semmiképpen ne öntözzön, de vessen gyökérzöldségeket (sárga-, fehérrépa, cékla).Pénteken, szombaton és vasárnap a Halakban lubickol a Hold
Amely a sarokra, talpra, lábfejre, a járásra, továbbá a nyirokrendszerre bír befolyással.
Még a Vízöntőnél is fontosabb, hogy rendszeresen masszíroztassa a lábait hozzáértő reflexológussal, valamint legyen elmaradhatatlan szokása úgy kétévenként a lábfej statikájának (lúdtalp) ellenőriztetése.
Figyeljen oda rá, hogy ezekben a napokban intenzívebben hatnak ránk az élvezeti szerek (alkohol, drogok, dohány, kávé...), de egy kis ecettel hatásosan felveheti a harcot a bőr gombás elváltozásaival, sőt a fürdőszoba, mosógép penészgombái is könnyebben eltávolíthatóak a segítségével.
A fázós Halak tartson otthon melegítő fűszereket, mint a fahéj, erős paprika, harissza, chili, stb. Vegyen rendszeresen forrólábvizet, felmelegíti és ellazítja. A pénteki Újhold kifejezetten alkalmas a böjtre, koncentráljon a megtisztulásra.


Most mosson, kevesebb szer is elég, alkalmas időszak ez a makacs foltok eltávolítására is. Néha a nyálunk egy kis türelmes és kitartó kapargatással a legjobb folttisztító.
A Halakhoz a kedves, érzéki illatok illenek, mint a magnólia.


Talán most meggyógyíthatja a beteg, fejlődésben visszamaradt növényeit. Feltétlenül locsoljon. A kertben is öntözze meg az örökzöldeket, évelőket, ha szükséges.