Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 8. hétre

2011. 02. 21 11:17 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: holdhoroszkóp, horoszkóp, hold
Holdhoroszkóp a 8. hétre

"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja."


Albert Einstein

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint februárban a vese, valamint a vizeletkiválasztó szervrendszer szorul erősítésre. A HKO szerint a vese a fülre nyílik, ezzel és a hallás érzékelésével van kapcsolatban, továbbá a negatív érzelmek közül a félelmek lakóhelye is, valamint egy a páros szervünk a velünk született ősenergiák lakóhelye is. Sem mi emberek nem születünk egyforma életerővel, sem a szerveink. Mindenkinek más terület az erősebb, más a gyengébb. A kínaiak qi-nek hívják, mi csínek mondjuk, de ezen kívül még számtalan névvel illetjük. Az azonban biztos, hogy minél természetesebb ételeket eszünk, minél inkább törekszünk az egészséges mozgásra, kerüljük a monotóniát, szeretetteljes családi kört teremtünk, annál tovább sikerül megőrizni.


A népi megfigyelések ebben az időszakban változékony, többnyire csapadékos az időjárás, 27-28-án általában havazott és fújt a szél.


Február 21-ére a nappali órák száma már 10,36 óra, az éjszakaiak száma pedig 13,24.


21-e a gyarmatosítás elleni küzdelem világnapja, és az anyanyelv nemzetközi napja, 2000 óta.


22-e a bűncselekmények áldozatainak napja, 1990 óta.
A néphagyomány szerint ma ne dolgozzon senki, mert a hiedelem szerint, minden, amibe belefognak üszkös lesz, olyan szerencsétlen nap...
Időjósló is: a megfigyelések szerint amilyen ma, olyan időjárás lesz József napján is.


24-e Szent Mátyás Apostol ünnepe, akit bárddal ábrázoltak, hogy az írástudatlanok is megismerjék, így ez vált a jelképévé. A néphit szerint Mátyás úgy segít a fázó embereken, hogy bárdjával megtöri a jeget és elűzi a hideget. Innen a mondás: "Mátyás ront, ha talál, ha nem, akkor csinál jeget." Az ezen a napon fogott halat „Mátyás-csukájának" nevezik és egész évre szerencsés, bőséges fogást ígér.
És 1850-ben Jászai Mari is ezen a napon született.


25-én, 1944-ben hunyt el Dési Huber István festő- és grafikusművész (1895-ben született).


26-án hunyt el, 1941-ben Lux Elek magyar szobrászművész, aki 1884-ben született, és 1947-ben Tihanyi Kálmán magyar fizikus, feltaláló, 1897-ben született.


27-én, Ákos napján születtek, 1911-ben Kazal László színész, énekes, komikus († 1983), 1917-ben Devecseri Gábor író, költő, műfordító († 1971).Hétfőn és kedden a Mérleget látogatja meg a Hold

És ez a jegy befolyásolja a vesét, csípőt, hatással van a vértisztításra és a testnedvekre. A vese reflexpontja a talp közepén található, mindkét lábon, masszírozza rendszeresen, hiszen a vese állapota az egész szervezetre kifejti a hatását. És ugyanitt található a Vese energiavezeték (meridián) kiinduló pontja is. Vegye számba és űzze el a félelmeket és a megalapozatlan aggodalmakat.
Igyon naponta legalább 1,5 liter tisztított- vagy ásványvizet. A vese és a húgyutak kiváló gyógynövényei a mezei zsurló, sárga árvacsalán, kisvirágú füzike (ez nagyon hatásos a prosztata gyulladása, megnagyobbodása esetén is),
Tisztítja a vért a csalántea.
Az ember két lábra állása miatt a medence, a csípő nagyon sok terhet kénytelen cipelni, főleg, ha valakinek még túlsúlya is van. Törekedjen az ideális termet elérésére, a csípő és a medence szerveinek rendszeres edzésére.


Az éterikus mérleg napjaiban ideális a tearózsa illata.


Szellőztessen a lakás eldugottabb részeiben is: ágyneműtartó, szekrények, gardrób.
Szellőztessen a gyümölcs és zöldségtárolókban is.Szerdán és csütörtökön már a Skorpióban jár a Hold

Amely befolyásolja a nemi szerveket, húgyvezetéket, húgyhólyagot, az emésztőrendszer alsó részét, így a végbelet, valamint a szexualitást.
A cickafark ülőfürdő segít a felfázásból eredő húgyhólyag és petefészek problémákon, nagyon jó hatású a fájdalmas menstruáció esetén is. 100 gramm száraz teát főzünk a forrástól számítva 5 percig, lefedve még 10 percig hagyjuk kiázni a hatóanyagokat, leszűrjük, és annyi vízzel engedjük fel, hogy a hasat, vesetájékot is elérje. Alaposan betakarjuk a beteget, és 20 percig fürdőztetjük. Ha tisztálkodott előtte, még kétszer felhasználható.
A végbél aranyere legtöbbször szintén felfázás vagy megerőltetés során alakul ki. Sokat erősít a rendszeres A-vitaminban gazdag táplálkozás (sárgarépa,
sütőtök, stb.), ez a vitamin zsírban oldódik, így mindig adjunk hozzá egy kis olajat. Vérző aranyérre a pásztortáska nagyon hatásos.

A különleges skorpióhoz a fűszeres szurokfű illóolaja illik.


Most mosson, távolítson el foltokat, könnyebben sikerül és alaposabb lesz.
Locsolja meg a szobanövényeket, és kint is az örökzöldeket, ha a hőmérséklet fagypont felett van.Pénteken és szombaton a Nyilasban lesz a Hold
A tüzes nyilas hat a keresztcsontra, combokra, a vénákra és a mozgékonyságra.
Az emeletes házban élők csak akkor használják a liftet, ha csomagokat cipelnek vagy betegek. A helyi járatok járműveit is érdemes olykor szabotálni a jó egészség megtartásáért vagy visszaszerzéséért. Adjanak esélyt a testüknek, mozgás-szervrendszerüknek, hogy tegyék, amiért alkottattak.
A vénákban az elhasznált, salakanyagokkal teli vért úgynevezett szemilunáris billentyűk emelgetik vissza a szív irányába. Nehezíti a munkájukat a gravitáció, valamint az ülő életforma. Ha lassan halad a vér lerakódások keletkeznek, amelyek szűkítik az erek átjárhatóságát, visszérgyulladás, sőt trombózis is kialakulhat. Ezek ellen hat a rendszeres mozgás és különösen jót tesz a vénáknak minden fordított tartás, mint a fejenállás vagy a jóga gyertya és eke ászanája. (Magas vérnyomás esetén ellenjavallt.)
Jó tisztulás a szaunázás is.


A sportos nyilashoz jól illik a geránium illóolaj.


Metssze meg a bokrokat, ritkítsa a közepüket. Vizsgálja át a fák kérgeit, hogy nem bújtak-e meg ott élősködők.Vasárnap a Bakban ünnepel a Hold
Hatással van az általános csontozatra, izületekre, térdre, bőrre és a testtartásra.
Ha a bőrön szemölcs, gombás elváltozás van, most sikeresebben távolíttathatjuk el, amint a nem kívánatos szemöldökszálakat vagy a fülben, orrban nőtt megvastagodott szőröket.
A bőr energetikai kapcsolatban is áll a vastagbéllel és a tüdővel. Tehát, ha valahol elváltozások vannak rajta, akkor mindenképpen támogatni kell a bél tisztításával (rosttartalmú ételek és sok folyadék), és a tüdő alapos kiszellőztetésével (mondjuk egy hétvégi kirándulás a hegyekbe, szánkózás vagy séta, szabadtéri játék a gyerekekkel, stb.), és máris szebb lesz a bőr.
A testünk vázát a csontjaink adják, de az alaposan megerősített izmok képesek átvenni még a megkopott, beteg csontok munkáját is. Aki mozog nem csak egészségesebb, de sokkal szebb is lesz, sőt a szép tartás még fiatalít is.


A fanyar bakhoz jól illik a boróka illóolaja.
Az őszi fokhagymát kinyomhatta a fagy, ellenőrizze és dugja vagy takarja vissza, ha ősszel nem tette, akkor duggasson most.