Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 7. hétre

2011. 02. 14 10:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: holdhoroszkóp, horoszkóp, hold,
Holdhoroszkóp a 7. hétre

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint februárban a vese, valamint a vizeletkiválasztó szervrendszer szorul erősítésre. A HKO szerint a vese a fülre nyílik, ezzel és a hallás érzékelésével van kapcsolatban, továbbá a negatív érzelmek közül a félelmek lakóhelye is.

Ha már megvizsgáltuk a fülek egészségét és viszonylag rendben van a hallás is, akkor érdemes azon elgondolkodnunk, hogy nem túlságosan régóta őrizgetünk-e valamilyen indokolt vagy indokolatlan félelmet, ugyanis hosszú távon ez súlyosan károsíthatja a vesét és ezen keresztül az egészségünkre is rossz hatással van. Ha módunkban áll, változtassunk a félelem okán. Ha nem megy, segítséget kell kérni. Ha összesített erővel sem sikerül, akkor túl kell rajta lépni, hiszen önmagában a félelem biztosan nem segít, sőt ront a helyzeten, és rajtunk.
Tartson fehérjében szegény diétát a veséi érdekében.


A népi megfigyelések ebben az időszakban változékony, eshet csapadék, eső, hó egyaránt, fagyos is lehet az időjárás.


Február 21-ére a nappali órák száma már 10,36 (december 21-én mindössze 8,27 óra volt), éjszakaiak hossza még 13,24 óra.


14-e: Bálint-nap (Valentin-nap), Szent Bálint, a szerelmesek, a lelki betegek és az epilepsziások védőszentjének ünnepe, valamint a jó barátoké és mindazoké, akik szeretik egymást. Hazánkban egy-két évtizede kezdték el széles körben megünnepelni. Amerikában és Angliában szinte kizárólag a fiatalok ünnepe, kisebb ajándékokkal lepik meg egymást, mint a lufi, virág, édesség, kabala, stb.
Szent Bálint (Valentinus, jelentése erősnek lenni) egy vagy több keresztény mártír volt az ókori Rómában.


Február 15-én, 1833-ban először mutatják be Katona József Bánk bán c. drámáját.


1940. február 16-án volt Magyarországon a valaha mért legalacsonyabb hőmérsékletet: -35 °C.


17-én, 1937-ben született Balázs-Piri Balázs villamosmérnök, grafikus, karikaturista, és 1948-ban Cserhalmi György színművész, valamint 1954-ben Eperjes Károly színművész.


18-án, 1923-ban született Rátonyi Róbert színész, énekes, táncos-komikus (meghalt: 1992-ben)


19-én, 1986-ban a Szovjetunió elindítja a Mir űrállomás első elemét.


20-án, 1844-ben született Munkácsy Mihály festőművész (1900-ban hunyt el), továbbá ez a nap a társadalmi igazságosság világnapja.Hétfőn még az Ikrekben tartózkodik a Hold

E levegő jegy a tüdőre, légcsőre, hörgőkre, vállra, karra, kezekre és a mirigyekre hat.
Amennyire csak megengedheti magának, töltse a hétvégét a szabadlevegőn, kiránduljon a családjával, járjon erdőn, mezőn, hegyen. Végezzen mélylégzést: 7 ütemre kifúj, 7 ütemre beszív, 7 ütemig visszatartja a légzést, és kezdődik elölről. Amikor belélegzik, emelje fel a karjait, a fejét, kilégzésre engedje le a karokat és hajtsa le a fejét. A legalapvetőbb energiánk a levegő, töltse fel a raktárait.
Reflexológusával masszíroztassa meg a kezeit is, amelyeken, éppen úgy, mint a talpon a testünk minden szervének, testrészének megtalálható a zónája.
Ellenőrizze az emlőit és a hónalji nyirokcsomóit legalább havonta egyszer fürdés közben (férfiak is!).
Párologtasson citromfüvet, levendulát.
Vessen kora nyári virágmagokat az ablaküveg melege kikelteti már. A nyáron kint tartott növényeket most lehet visszavágni, és a szobanövényeket is most ültesse át.


Kedden és szerdán a Rákba megy át a Hold
Amely hat a mellkasra, tejmirigyekre, gyomorra, nyombélre, májra, epehólyagra.
A mellkasra és az emlőkre úgy hathatunk jótékonyan, ha a lábfejünkön az ujjak után inas szakaszt masszírozzuk. A gyomor a talpi részen az öregujj talppárnája alatti íves mélyedés, mindkét lábon. A máj csak a jobb lábon van, a 4-5. ujj talppárnája alatt kezdődik, kicsit még a talppárnán.
A rohamosan közeledő tavasz előtt érdemes egy kicsit könnyíteni különösen a májon, ennek a masszázs mellett nagyon jól megfelel a korpafüves teakúra, vagy a máriatövis. A táplálkozásban ügyelni kell a zsírtalan, cukorban, élvezeti szerekben szegény ételek választására, valamint a napi legalább másfél liter víz elfogyasztására (ez a teán, leveseken felüli folyadék!). Az érzelmek közül pedig meg kell fékeznünk magunkat a harag és a düh tekintetében, mert amikor „mérgesek" vagyunk, akkor mérgezzük a májunkat is a lelkünk mellett.
A természetes illatok illenek hozzá: ibolya, orgona, gyöngyvirág.


Mosson, távolítson el foltokat, locsolja meg a szobanövényeket.


Tervezzük meg a kertünket: nem szeretik egymást a paradicsom a borsó és a burgonya. Káposzta és a tök. Borsó és bab. Fokhagyma és a vöröshagyma.
De mindig legyen a rózsák szomszédságában levendula.


Csütörtökön és pénteken már az Oroszlánban lesz a Hold
Amely a rekeszizomra, szívre, vérkeringésre, a hátra van hatással, Támogatja a szívét, ha nem iszik feketekávét, erős, fekete teát, ha olyan társaságban van, ahol kölcsönösen kedvelik, szeretik egymást. Meghálálja a szívünk, ha elegendő mennyiségű (1,5-2 l/nap) folyadékot fogyasztunk mindig kicsi mennyiségenként, soha nem hirtelen nagy adagokat. Éppen ezért nagyon okos divat, hogy a járókelők vizes palackokkal mennek a dolgukra.
A hátunk egész életünkben sokat görnyed munka, tanulást, házi munkák végzése közben. Végezzen rendszeresen hát- és hasizom erősítő gyakorlatokat. Hiba csak a hátizmokra dolgozni, hiszen az erős hasizom nagyon sok terhet levesz a hátról. A jóga az egyik legjobb hátra ható gyakorlatsor.


A luxus illatok illenek hozzá, mint a rózsa vagy hibiszkusz.


Vágasson hajat, gyorsabban nő és erősebbek lesznek a hajszálak.
Ha nem sáros a talaj szétszórhatjuk a trágyát, komposztot a kiskertekben. Alkosson valamit vagy szervezzen kulturális programot.


A hét utolsó két napján átmegy a Szűzbe a Hold
Ez a jegy a hasnyálmirigyre, vékony- és vastagbelekre, lépre és az emésztésre van befolyással.
A talpnak a haránt részén találja a fenti szervek zónáit. Most leginkább az ideges panaszok és nem a szervi elváltozások okozzák a problémákat. Ezekben a napokban könnyen emészthető ételekkel táplálkozzon és csak kis mennyiségeket egyen. Készítsen héjában sült krumplit vagy burgonyapürét, és most se feledkezzék el a folyadékfogyasztástól. Amennyiben hígabb a széklete burgonya helyett főzzön barnarizskását egész napra 20 dkg rizs elég. Előző este be kell áztatni a rizst, másnap pedig háromszoros mennyiségű vízzel, kicsi lángon, lassan kell megfőzni. Amikor kész reszeljen bele egy sárgarépát, ízesítse lestyánnak, petrezselyem zöldjével, olívaolajjal, de ezekkel már ne főzze.
Minden falatot legalább ötvenszer rágjon meg.
Illatosítsa magát és környezetét zsályával.


Menjen fodrászhoz, mert a most készített frizura tartós lesz.

Ne dolgozzon se a talajjal, se a növényekkel, elmélkedjen a természet örök körforgásának csodájáról.