Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 6. hétre

2011. 02. 07 12:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: holdhoroszkóp, horoszkóp, hold
Holdhoroszkóp a 6. hétre

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad."


Hippokratész

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint februárban a vese, a vizeletkiválasztó szervrendszer szorul erősítésre. A HKO szerint a vese a fülre nyílik, ezzel és a hallás érzékelésével van kapcsolatban. Tehát, ha úgy érezzük, hogy fülünkkel aránylag sok „baj" van, gyengül a hallás, gyakran viszket a hallójárat, cseng-bong a fül, akkor érdemes megvizsgálni, hogy minden rendben van-e a vesével. Ezt egy egyszerű vizeletvizsgálattal ellenőriztethetjük. Előfordulhat, hogy valaki tévesen derékfájásnak „diagnosztizálja" a vese fájdalmát, ennek eldöntését is a legjobb felkészült orvosokra bízni, tőlük és felkészült természetgyógyászoktól pedig lehet a megoldásra segítséget kérni.
Támogassa a veséjét egy mezei zsurló kúrával: 1 evőkanál füvet 1 liter jó meleg, de nem forró vízzel öntsön le, hagyja, hogy 30 perc alatt kiázzanak a hatóanyagok, és négy alkalomra elosztva igya meg. Lefekvés előtt 1 órával már ne fogyassza, mert vízhajtó hatása is van, és a vizelési inger derékba töri a pihenését.


A népi megfigyelések szerint február 7-én zord, 8-12-e között fagyos az időjárás.


Február 11-ére a nappali órák száma már 10,04 (december 21-én mindössze 8,27 óra volt!), az éjszakaiak hossza még 13,56 óra.


A 18. századi nyelvújítók a februárt az enyheges névre keresztelték át. A népi kalendáriumban böjt előhava (vagy böjtelő hava) néven szerepel. Általában erre a hónapra esik a karnevál, vagyis a farsangi felvonulás. Leghíresebb a riói karnevál és a velencei karnevál, hazánkban pedig a busójárás.


Február 7-én, 1971-ben adják meg a svájci nőknek a választójogot.


8-án, 1934-ben hunyt el Móra Ferenc író, aki 1879-ben született, 1957-ben Neumann János magyar matematikus (1903-ban született) és 1990-ben szintén ezen a napon Karády Katalin színész, énekesnő (született: 1910-ben).


9-én, 1979-ben Gábor Dénes Nobel-díjas természettudós, a hologram feltalálója hunyt el ezen a napon.


10-én, 1922-ben született Göncz Árpád író, műfordító, 1990-2000 között hazánk, a Magyar Köztársaság elnöke volt.


11-e Betegek világnapja 1993 óta, II. János Pál pápa kezdeményezésére, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, illetve segítse elő a szenvedés megértését."


12-én születtek: 1929-ben Gombos Kati színésznő, 1930-ban Soós Imre színész (meghalt 1957-ben), 1934-ben Ladányi Mihály (meghalt: 1986-ban).


13-án, 1865-ben Csók István festőművész született (1961-ben hunyt el), 1945-ben Földes László Hobo blues-énekes, dalszövegíró.
E nap Budapest ostroma végének emléknapja, Budapest felszabadulása néven is ismert, amikor várost a német megszállás alól szovjet csapatok szabadították fel.


Hétfőn, kedden és szerdán a Kosban tartózkodik a Hold
Amely, mint első jegy, hatással van a fejre, arcra, érzékszervekre és az életerőre. Az életerőt fokozhatjuk egészséges táplálkozással, elegendő, tiszta folyadék fogyasztásával, az élvezeti cikkek elhagyásával vagy csökkentésével, a harmonikus emberi kapcsolatokkal, különösen fontosak a családi és a párkapcsolat, örömszerző tevékenységekkel, mint a kirándulás a természetben, kulturális programok, vagy a nevetés, stb.
Kérjen arc- és fejmasszázst a kozmetikusától, természetgyógyászától. Védje a fejét sapkával a hidegtől és a széltől, a haja és arcbőre tisztántartásához használjon minél természetesebb anyagokat.
Nagyon fontos, hogy a stresszt kezelje akár fizikai aktivitással, sporttal, akár meditációval vagy a vallása szerinti imádkozással. Ha ideges és feszült, igyon citromfű teát.
Párologtasson rozmaring illóolajat.


Vessen magokat edényekbe, tejfölös dobozokba, így életerős szép palántái lesznek, mire alkalmas lesz az időjárás a kiültetésre.


Csütörtökön és pénteken a Bikában jár a Hold
És ez a jegy hat a nyakra, fogakra, állkapocsra, torokra, a beszéd szerveire, mandulára. Különösen az ülő munkát végzőknek fontos a nyak tornáztatása, masszíroztatása. A fogakra és a ínyre zeolittartalmú fogport alkalmazzanak, valamint teafaolajat (már teafaolajos fogkrém is kapható), amely csökkenti a gyulladást. Védje a torkát sállal a hidegtől, a széltől. Ha már megvan a baj, begyulladt a torka és a mandulája, akkor alkalmazzon a beteg területen testgyertyát, külsőleg. Minden nap égessen el a két oldalon egy-egy gyertyát, amíg fáj. Igyon bodza, hárs, fehérmályva teát, mézzel és citrommal (utóbbit csak akkor tegye bele, amikor már nem forró, hogy ne pusztuljon el a C-vitamintartalma. Kamillát csak akkor tegyen, ha nincs száraz, letapadt köhögése, vagy beszáradt arcüreggyulladása. Gondolkodjon el a régi mondáson: Aki sokat beszél, keveset mond.
A geránium és a jázmin illik ezekhez a napokhoz.
Ha nagy a hó rázza le az örökzöldekről, és ne feledkezzen meg a madarak táplálásáról.


Szombaton és vasárnap az Ikrekben lesz a Hold
E levegő jegy a tüdőre, légcsőre, hörgőkre, vállra, karra, kezekre és a mirigyekre hat.
Amennyire csak megengedheti magának, töltse a hétvégét a szabadlevegőn, kiránduljon a családjával, járjon erdőn, mezőn, hegyen. Végezzen mélylégzést: 7 ütemre kifúj, 7 ütemre beszív, 7 ütemig visszatartja a légzést, és kezdődik elölről. Amikor belélegzik, emelje fel a karjait, a fejét, kilégzésre engedje le a karokat és hajtsa le a fejét. A legalapvetőbb energiánk a levegő, töltse fel a raktárait.
Reflexológusával masszíroztassa meg a kezeit is, amelyeken, éppen úgy, mint a talpon a testünk minden szervének, testrészének megtalálható a zónája.
Ellenőrizze az emlőit és a hónalji nyirokcsomóit legalább havonta egyszer fürdés közben (férfiak is!).
Párologtasson citromfüvet, levendulát.
Vessen kora nyári virágmagokat, az ablaküveg melege kikelteti már. A nyáron kint tartott növényeket most lehet visszavágni, és a szobanövényeket is most ültesse át.