Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 4. hétre

2011. 01. 24 11:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: holdhoroszkóp, horoszkóp, hold,
Holdhoroszkóp a 4. hétre

Minden eseménynek, történésnek megvan a maga oka, minden válasz valamire, ezért bizton állíthatjuk: nincs véletlen.


[Tatiosz]

A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint januárban a húgyhólyagot kell erősíteni. Ügyeljenek, hogy fel ne fázzanak. A húgyhólyag reflexzónája a talp belső élén, a sarokpárnához simul a talp felé eső részen. Valóban olyan, mint egy kis hólyagocska. Erősíthetjük ennek a masszázsával a húgyhólyagot, valamint elegendő egészséges folyadékfogyasztásával.


A népi megfigyelések szerint ebben az időszakban enyhe és csendes volt az időjárás.


1458. január 24-én Hunyadi Mátyást, I. Mátyás néven magyar királlyá választják.
És e napon, 1996-ban hunyt el Iharos Sándor atléta, magyar futóbajnok, aki 1930-ban született.


Január 25-e Pál napja a „Pálforduló", amikor a megfigyelések szerint megfordult az időjárás, vagyis szép idő esetén hosszú és kemény télre számítottak eleink, ahogy a nép mondóka is tartja:


Ha fénylik a Vince
Tele lesz a pince.
Pálnak fordulása,
Fél tél elmúlása.
Piroska napján a fagy
Negyven napig el nem hagy.


Január 26-án több elismert magyar szín- és filmművész született: Major Tamás, 1910-ben, Mensáros László 1926-ban, Esztergályos Cecília és Hámori Ildikó 1947-ben, valamint magyar szülők gyermeke az amerikai Paul Newman, aki 1925-ben látta meg a napot világító kék szemeivel.


Január 27-én, 1242-ben (a tatárdúlás idején) született Árpád-házi Szent Margit, IV. Béla országépítő királyunk leánya, akiről a budapesti - addig Nyúlsziget -a Margitsziget nevet kapta. A hercegkisasszony 1270-ben hunyt el.
E napon 1919-ben halt meg Ady Endre, az 1877-ben született magyar költő; továbbá Borsos Miklós szobrászművész, aki 1906-ban született.
Az ENSZ közgyűlésének határozata alapján 2005 óta január 27-e a holokauszt mintegy hatmillió áldozatának nemzetközi emléknapja is. (Az Auschwitz-Birkenau megsemmisítő tábor 1945-ös felszabadulásának évfordulója).


1876. január 28-án hunyt el Deák Ferenc magyar politikus, államférfi, a „haza bölcse". 1803-ban született.
És az atomháború elleni mozgósítás napja is egyben.


Január 29-én, 1899-ben született Páger Antal színész (1986-ban halt meg), és ugyanezen a napon 1925-ben látta meg a napot Kemény Henrik bábművész.


1969. január 30-a a The Beatles utolsó nyilvános koncertjét adja Londonban, az Apple székház tetején.
És 1978-ban e napon veszítettük el Nagy László költő, műfordítót, aki 1925-ben a Veszprém megyei Iszkázon született.Hétfőn még a vasárnapi Szűzben jár a Hold
Amely jegy a hasnyálmirigyet, a vékony- és vastagbelet befolyásolja és hat az emésztésre is. Igaz, hogy most van ideje a nehezebb, húsos, zsíros ételeknek, mint a kocsonya, töltött káposzta, kolbász, hurka, stb. mégis jól teszi, ha emésztőrendszerét nem terheli túl, mert ezekben a napokban hosszan elhúzódó bajok, ne adj isten krónikus betegségek keletkezhetnek, mint a székrekedés, hurut, gyomor vagy bélpuffadás, stb.
A már kialakult székrekedés ellen hatékony lehet a reggel éhgyomorra megivott langyos víz, az esti szilvalekvár (csak a cukor nélkül főzött a jó), vagy a 5-6 szem, legalább ötvenszer megrágott aszalt szilva elfogyasztása.
A vastagbélre hathat a hüvelyk és mutatóujjhoz tartozó kézközépcsontok által közrefogott mélyedés masszázsával is.
Bánjon csínján az alkohollal is, mert a felmelegítő hatása csalóka.


A most elkészíttetett frizura tartós, sokáig örvendezteti viselőjét.
Az üvegházban, fólia alatt áshat, trágyázhat. Gondozza a komposztot. Ellenőrizze a kerítést.


Kedden és szerdán a Mérlegben tartózkodik a Hold
E jegy pedig hat a vesére, valamint a vértisztításra és a testnedvek egyensúlyára is.
Testünk kétharmada-háromnegyede folyadék. Ha nincs elegendő, akkor a szívünk erejét megfeszítve kénytelen dolgozni, hogy a felülírhatatlan program szerint mindent, a perifériákat is ellássa az életet adó folyadékkal, és a keletkezett salakanyagok is ezen a módon kerülnek elszállításra. Természetesen a vese is szenvedve „porzik" és könnyen alakulnak ki az így összetorlódó ásványi anyagokból vesehomok és vesekő szemcsék. A kevés folyadék nagyon negatív hatással van a sejtekre is. Aki tehát 1,8-2,5 l egészséges, szénsavmentes vizet vagy gyógyteákat iszik, az támogatja a veséjét, szívét, jót tesz a vérrel, a testnedvekkel is. A vese egyik legkiválóbb gyógynövénye a mezei zsurló. 1 csapott evőkanál teát forrázzon le nem lobogó vízzel, lefedve hagyja állni 10 percig, hogy kilúgozódjanak a salakanyagok, majd 4 részre elosztva egész nap iszogassa. Lefekvés előtt már ne igya, mert vízhajtó.
Teremtsen minden étkezéshez vidám körülményeket, terítsen szépen, mert az így fogyasztott étel biztosan beépül a szervezetébe.


A Mérleg levegős jegy, ezért most szellőztessen, az ágyneműtartót, szekrényeket is tárja ki.
Szellőztethet a zöldség és gyümölcstárolókban is, ha nem fagy.


Csütörtökön és pénteken a Skorpióban lesz a Hold

A skorpió a nemi és kiválasztó szervekre, a végbélre, húgyhólyagra, valamint a szexualitásra hat.
Most könnyen fázhat fel és meg, ezért öltözködjön az időjárásnak megfelelően és rétegesen. Ha mégis megfázik, vagy átázik a lábbelije, vegyen forró test- vagy lábfürdőt, bújjon ágyba egy pohár jó meleg teával.
Megfázás esetén készítse bodzából, fehérmályvából és gőzöljön, inhaláljon is vele, valamint méhviaszból készült testgyertyával gyertyázza meg a halántékát és a manduláit.
Ha felfázott, akkor készítsen zsurló teát az előző fejezetben leírtak szerint, égessen el egy gyertyát a köldökében, majd helyezzen melegvizes palackokat az ágyába, hogy jól felmelegedjen. Ha teheti, szaunázzon.


Most végezzen nagymosást, vagy tüntesse el a foltokat, kevesebb mosószer is elég lesz.
Locsolja meg a növényeit is. A téli pihenősök, mint a muskátli is egyre több vizet kaphat.


A hétvégét, szombaton és vasárnap is a Nyilasban tölti a Hold

És mint tudjuk ez a jegy a combra, csípőre, keresztcsontra, továbbá a mozgékonyságra hat. Mindig hasznos, azonban ezekben a napokban különösen jólesik szaunázni, gyógyfürdőzni. Ha már ott jár, kérjen masszázst is. Így alaposan felpezsdül a vére, a jótékony izzadástól megtisztul bőre, és sok méreganyagtól szabadul meg a teste.
Télen is mozogjon rendszeresen, menjen ki a szabadba, gyalogoljon a friss hóban, élvezze a telet és a mozgás örömét. A fázósabbak is legalább három-öt alkalommal végezzen 40-50 perces edzéseket. A kampányszerűen, ritkán mozgók kérjék ki mindig szakember segítségét, aki az aktuális kondíciónak, kornak, stb. megfelelő programot állít össze.
Ha van egy kis súlyfeleslege, készítsen 25 dkg barnarizsből kását (előző este áztassa be, akkor hamar megpuhul), ízesítse kevés sóval és sok-sok kurkumával és a lestyánnal. Mindkettő erősíti az immunrendszert, a kurkuma pedig még gyulladáscsökkentő is és serkenti a szív, az agy, az izületek tevékenységét.
Csíráztasson babot, sok ásványi anyagot, vitamint tartalmaz.

Ha nem fagy a kertben, metszhet, trágyát szórhat szét.