Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 41. hétre

2010. 10. 11 11:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: horoszkóp, holdhoroszkóp, hold
Holdhoroszkóp a 41. hétre

A népi megfigyelések szerint október 10-e és 29-e között az időjárás kellemes és szép. Reméljük ez most is megerősítődik.
14-én szerdán lesz első negyed, amikor érdemes böjtöt tartani, például szőlő- vagy almanappal, de tartható bármilyen zöldség- vagy gyümölcslé. Ha nagyon nehéz, reggel, délben és este ehet hozzá egy-egy hajszálvékony teljes kiőrlésű pirított kenyeret, vagy 2-3 szem diót, esetleg fél marék mogyorót.
15-e, péntek a fehér bot napja, legyünk figyelmesek a rászorulókkal szemben az élet minden területén, de különösen a közlekedésben, és erre tanítsuk meg a gyermekeket is.

Tartsa karban a szemét például olyan egyszerű gyakorlattal, mint a távolba nézés, vagy a domború tenyérrel letakarás. Előző erősíti, utóbbi pihenteti a fáradt szemeket.
Vasárnap, 17-én a szegénység elleni küzdelem világnapja lesz. Adjon, akinek van. Vagy mondjon egy fohászt.
Különösen fontos ez most Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen a vörös iszap károsultjainak.Hétfőn új jegybe, a Nyilasba lép a Hold, és még kedden is ott lesz

Gyenge pontjai a far, comb, térd, farok csigolyák. Jellegzetes betegségei mozgásszervi rendellenességek deréktól lefelé. Fogékony a fenti területeken különféle sérülések elszenvedésére. Továbbá komoly probléma a labilitása, a heves reakciója vélt vagy valós támadás esetén. Meg kell találnia a számára üdvös pihenést (meditáció, relaxálás, jóga...). Lazítsa a derekát, medencéjét a gerinccsavaró jógagyakorlatokkal, és rendszeresen végezze a következőket: feküdjön a hátára, karok a testre derékszögben kinyújtva, tenyerek a földön, a lábakat együtt, nyújtott térddel emelje a mennyezet felé, majd döntse együtt jobbra kb. negyven fokban. Emelje vissza, majd a másik oldalra is. Ismételje nyolcszor.

Hatékony a következő is: hanyatt fekvés, karok oldalsó tartásban. derékszögben a testre, a lábak térdben behajlítva, talpon vannak, döntse jobbra a két lábat egyszerre, de a karok, váll a talajon marad, fejével nézzen a térdekkel ellenkező irányba. Ismételje nyolcszor.
Menjen el gyógyfürdőben, kérjen masszázst, szaunázzon. Ha ez nem megoldható, végezzen önmasszázst a fülén a talpain. Fürödjön otthon Geránium illóolajos vízben, és alaposan dörzsölje le a bőrét, hogy a pórusai levegőhöz jussanak.


Csütörtökön és pénteken a Bakban tartózkodik a Hold
Támogatásra szoruló pontjai: térdek, csontváz, bőr, emésztő rendszer. Ne csak a külsőségekben (nagytakarítás, nyári ruhák elrakása) készüljön fel a télre. Most néhány hétig elég gyakori lesz az időjárás változása, öltözzön rétegesen, vigyen esernyőt, dobjon a táskába egy sálat, sapkát. Ha fázik, kapcsoljon be egy hősugárzót, de legalább tegyen az ágyába egy meleg vizes palackot, ez igazán nem kerül pénzbe. Vagy vegyen forró fürdőt (utána ápolja bőrét körömvirágos krémmel, amelybe belecseppenthet némi geránium olajat), vagy szaunázzon, majd tusoljon le hideg vízzel, ami összehúzza a pórusokat, az ereket. Így jelentős mennyiségű méreganyagtól szabadul meg, felmelegszik és ellazul.
Segítsen önmagának önszuggesztióval a böjtben: egészséges vagyok, mert böjtölök.
Takarítsa be a termést, szedje le az almát, ássa fel a répát...


Szombaton és vasárnap a Vízöntőt látogatja meg a Hold
Általában akkor tudják a betegségek megtámadni, amikor élete rendezetlen, túl sok feszültséget gyűjt össze, elnyomja az érzelmeit, vagy túlértékeli teherbírását.
A vízöntő befolyásolja a visszerek működését, hatással van a bokára, lábszárra, sarokra, itt jelentkezhet vizenyő, görcs, idegi zavarok, sérülések.
Különösen a monoton munkát végzők tornáztassák lábszárukat: a jobb, majd a bal talpat nyomja bele a talajba és váltson.
Feszítse le, majd vissza a lábfejét, a másikat is.
Körözzön egyik, majd a másik lábfejével, és együtt is jobbra és balra is.
Álljon a talpára, emelkedjen a talppárnákra, majd gördüljön a sarkára, oda-vissza.
Feküdjön a hátára, lábait egyenes tartásban emelje a plafon felé és végezzen combtárogatást. Ismételje 8-10 alkalommal. Ezek az egyszerű gyakorlatok segítenek a felszíni és a mélyvénáknak, nem gyullad be a visszér, és elejét vehetjük a rettegett trombózisnak is.

Úgyis, mint az életvíz hordozója, kedves Vízöntő, ugye fogyaszt legalább 1,5-2 l egészséges folyadékot naponta?
Általános emberszeretetét és megértését terjessze ki magára is!
Óvja mindenszenteki krizantémjait az éjszakai fagyoktól.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Rígler Kálmán Belgyógyászat... Rígler Kálmán Császártöltés