Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 40. hétre

2010. 10. 04 12:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: holdhoroszkóp, horoszkóp, hold
Holdhoroszkóp a 40. hétre

A népi megfigyelések szerint október 4-9. között az idő nedves és komor, reméljük mindenütt leszüreteltek már.
7-én szerdán lesz Újhold, amikor megint érdemes böjtöt tartani, például szőlő- vagy almanappal, vagy egy egyszerű gyümölcs-, zöldséglé nappal. Ha nagyon nehezen tartható, reggel, délben és este ehet hozzá egy-egy hajszálvékony teljes kiőrlésű pirított kenyeret.
10-én lesz a látás világnapja. Óvja szemét, végezzen rendszeresen szemtornát.
Szintén vasárnap lesz a lelki egészség világnapja. E terület rendjéért tanuljon meg imádkozni, meditálni, tanuljon a természettől, és fogadja el a változásokat.

Hétfőn még, vasárnap óta a az Oroszlánban jár a Hold
Az Oroszlán jegye a hat a szívre, a keringésre. Ha felszökik a vérnyomása, igyon mezei zsurlós-fehér fagyöngyös teát (hideg ázalékként készül). Vagy galagonya és orbáncfűkeveréket. Egyen minél több fokhagymát, végezze el évente többször a citromos fokhagymás kúrát, amit megtalál a Netambulancián.
Tanulja meg levezetni a stresszt, és tartsa kordában a féktelenségét például mozgással. Főleg a keleti harcművészetek és a jóga ajánlatos számukra, amelyek az egyensúlyra és a harmóniára nagy hangsúlyt fektetnek. Keringését serkentheti hideg-meleg váltózuhannyal, testradírozással.
Ne hagyja, hogy letörjék az önbizalmát.
Különösen ősszel méregtelenítse az immunrendszerét test- és fülgyertyával, valamint sok-sok nevetéssel.
A szív a bal lábon a 4-5. ujj alatti talppárna alatt van, egy 5 forintosnyi terület.
Ha az Oroszlánban vágatja le a haját, az erősebb, dúsabb lesz és gyorsabban nő.
Ha most befűt, kiűzi a nedvességet a lakásból - bárcsak ne lenne szükség rá.


Kedden és szerdán már a Szűzben lesz megújuló Holdunk
Ez a jegy hat a hasnyálmirigyre, a vékony- és vastagbélre, általában az emésztésre. A Szűznek is ez a kényes területe, egész életében mindig ügyelnie kell rá, nagyon fontos számára a mértékletesség. A kömény és édeskömény az érzékeny, ideges emésztőrendszerének nagyon jó fűszer- és gyógynövénye. Feszült izmainak jót tesz a kapor, lelkét harmonizálja a levendula, idegeit a macskagyökér. Mindig hordjon magánál egy-egy tasak mentateát, ültessen cserépbe és neveljen mentát az erkélyen, az ablakpárkányon.
Fogyassza a természetes erjesztésű savanyú káposztát, kovászos uborkát. Ha fáj a hasa, végezzen hasmasszázst az óramutató járásával megegyező irányban, a köldöktől kiindulva, egyre nagyobb spirális körben.
A most levágatott és megcsináltatott frizura tovább szép marad.


Csütörtökön és pénteken átlép a Hold a Mérlegbe
A Mérleg jegyének feladata a vér tisztítása, a vízháztartás egyensúlya, és hat a vesére is. A vese remek gyógynövénye a mezei zsurló, amely a legősibb növényeink egyike, valamint az apró bojtorján. A vér tisztítására egy haragos növényt a csalánt ajánlom. Októberben még érdemes szép napos napokon szedni, de szárítva is jó. Végezzen 3 hetes kúrát: 2 evőkanál csalánt forrázzon le 1 l vízzel, lefedve 10 percig áztassa ki a hatóanyagokat, 4 alkalomra ossza el minden nap.
Csütörtökön Újhold van, ma ismét segítenek az ég objektumai, ha böjtölünk. A mai szőlőkúrával megszabadulhatunk a testünkben felesleges folyadéktól. Péntektől növő Hold lesz, vele nő a kitartásunk, ha valamiben elhatározzuk magunkat.
Szellőztessünk hosszan, ha szép idő van.


Szombaton és vasárnap pedig már a Skorpióban jár a Hold
A nemi és kiválasztó szerveken kívül hat még a végbélre, valamint a szexualitásra is. Székrekedés ellen egyen szilvát, szezonon kívül aszalva is hatásos, sok vízzel, vagy a cukor nélkül befőzött szilvalekvár. Mozogjon rendszeresen, sétáljon, végezzen hasizomgyakorlatokat, végezze a jóga hasbeszívás ászanáját.
A legtöbb betegségét megelőzheti pozitív gondolkodással. Levendula illóolaj, elűzi agyuk felhőcskéit, de segít idegesség, álmatlanság esetén is, míg a rozmaring olaj elűzi borongós hangulatot. Használja a párologtatóba vagy a fürdővízbe, és fűszerként.
Mostan semmiképpen ne szellőztessen, mert a nedvességet magukba szívják a textíliák, kárpitok, inkább öntözzön és ültessen. Házi munkák közül a mosás és a folteltávolítás lesz hatékony e két napban.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Emődi Sándor Szülészet-nőgyógyászat... Emődi Sándor Szolnok