Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 38. hétre

2010. 09. 29 14:38 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: holdhoroszkóp, horoszkóp, hold
Holdhoroszkóp a 38. hétre

Szeptemberben már haladunk az elcsendesülés időszaka felé, ebben a hónapban 1,51 perccel rövidülnek a nappalok.
2010. szeptember 8-án volt Újhold, és a 15-i első negyed óta rohamosan dagad a Hold. Kell is neki, mert 23-ára kitelik, 11:17 órakor lesz Telihold. Ekkor lép át a Nap a Mérleg jegyébe, és ráadásul az őszi napéjegyenlőség ekkor van. Most a legmagasabb a dagály, és ezen a napon tanácsos böjtölni egészségünk megtartása érdekében. Csütörtökön egésznap csak szőlőt egyen, alaposan megrágva, magvaival együtt. Segít legyőzni a fáradtságot, számos B-vitamint tartalmaz.
Szeptemberben a legnagyobb teher a lépet és a hasnyálmirigyet éri. Fogyasszon kevesebb édességet!

Hétfőn még a vasárnap megkezdett Vízöntőben jár a Hold
Többek között boka és a lábszár e jegy hatásköre. Megelőzhetjük a visszerek kialakulását elegendő folyadékfogyasztással (1,5-2 l/nap), valamint a monotonitás kerülésével. Ülő- és állómunkások végezzenek rendszeresen bokakörzést jobbra-balra, spiccelés és lábfej-visszafeszítést váltakozva. Közben csináljanak jóga mélylégzést: 7-7-7 ütemre kilégzés, belégzés, légzésvisszatartás, és ismétlés. Egyenek minél több C- és E-vitamint, erősítendő az érfalakat. Ha stresszes az életük, ha kimerültek, igyanak kúraszerűen citromfű-teát, szagolgassanak levendulát, keressenek fel talpreflexológust, vagy kérjenek szeretetmasszázst.


A Hold a Halakban lesz kedden, szerdán és csütörtökön

Az állatövi jegyek legönzetlenebbje, nagy benne az együttérzés, érzékeny részei a lábfej, talp, vízháztartás, a nyirokrendszer. Kényeztesse a lábait vegyen meleg, sós lábfürdőt, járjon talpreflexológushoz. Tornáztassa a lábát, lábujjait, például emelgessen fel a lábujjaival apró tárgyakat, textíliát.
Nyirokrendszerét készítse fel az őszre-télre, igyon kúraszerűen Bíborkasvirág teát. Tegyen az ételeibe lestyánt.
Ma távolítsa el a foltokat a ruhákból, textíliákból, mosson, és locsolja meg a növényeit.


Pénteken és szombaton már a tüzes Kosban jár a Hold

Kritikus pontjai feje, agya, arca, szeme, felső állkapcsa (felső fogsora), idegrendszere, hatással van az életerőre. A pozitív lelki beállítottsággal majdnem minden egészségügyi problémáján úrrá tud lenni. Hunyja be a szemét, domború tenyerét helyezze rájuk és pihenjen így 10-20 másodpercig. Közben ismételgesse mantraként, hogy egészséges, sikeres vagyok. Ha alvászavarokkal küzd egyen sok szőlőt most, valamint B-vitaminban gazdag gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű kenyeret.


Vizsgálja felül a fűtésrendszerét, végezzen próbafűtést, vagy indítsa el a rendszert.


Vasárnap a Bikát látogatja a Hold

A bika befolyással van a nyakra, tarkóra, mandulára, valamint a szaglásra és az ízérzékelésre. Torokfájásra igyon mézes martilapu, bodza vagy hársteát. Inhaláljon is ezekkel, majd izzassza ki magát vastag takarók alatt. Viseljen kék kendőt a nyakán és masszírozza kezein, lábain az ujjtöveket, ujjközöket. Figyeljen oda a folyadékfogyasztásra, napi legalább 1,5-2 liter szükséges.
A tarkó, nyak, válltájék fájdalma ellen feküdjön a földre és lazítson. Nyomja le a fejét a szőnyegbe, majd a homlokát a tenyerébe (de a fej nem emelkedik fel), majd a fejtetőt, a jobb és a balhalántékot is a tenyérbe. Ismételje 8-8 alkalommal.
Takarítsa be a termést, gazdagítsa a talajt, ásáskor szórjon ki szerves trágyát.
Tápoldatozza a szobanövényeket.