Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 2. hétre

2011. 01. 10 10:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: holdhoroszkóp, horoszkóp, hold
Holdhoroszkóp a 2. hétre

"A karom nem elég nagy, hogy mindenkit magamhoz öleljek, de a szívem elég nagy, hogy mindenkit szeressek."

(Tuareg mondás)

A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint januárban a húgyhólyagot kell erősíteni. Ügyeljenek, hogy fel ne fázzanak. A húgyhólyag gyulladása, hurutja arra érzékenyeknél könnyen válik krónikussá, amivel aztán sokkal nehezebb megküzdeni. A kialakult betegséget gyógyíthatja száraz korpafüves pakolással is: egy, az alhasnak megfelelő méretű zsákocskát kell varrni, majd a 4 sarkára pertligumit teszünk, amivel majd rögzítjük a testünkön. A zsákba szárazon beletöltjük a korpafüvet, lezárjuk, a testünkre erősítjük a hólyag magasságában és így veszünk fehérneműt. Egész éjszakára fennhagyjuk. Még 3-5 alkalommal megismételjük.


A népi megfigyelések szerint ezen a héten általában hideg az idő, különösebb események nélkül.


Január 11-től már 8:45 óra a nappali idő, míg a sötét 15:15 óra. Emlékeznek, hogy december 21-én csupán 8 óra 27 perc volt a világos órák száma?


1973. január 10-én hozták létre a Hortobágyi Nemzeti Parkot.


1922. január 11-én használtak először inzulint a cukorbetegség (diabetes mellitus) kezelésére.


1931. január 13-án hunyt el Kandó Kálmán feltaláló, aki többek között atyja volt a villamos vasútnak és a fázisváltónak is (1869-ben született).


1971. január 15-e: Örkény István Macskajáték drámájának ősbemutatója a Szolnoki Szigligeti Színházban.


Január 16-án, 1493-ban tért vissza Kolumbusz felfedező útjáról, még abban a hiszemben, hogy felfedezte az Indiába vezető vízi utat.


És 1847-ben, e napon született Mikszáth Kálmán író, újságíró, országgyűlési képviselő (1910-ben halt meg).


Továbbá az Amerikai Egyesült Államokban január 16-a a vallásszabadság napja.Hétfőn még a Halakban lesz a Hold
Amely a talpra, a járásra és a nyirokrendszerre van hatással. Akinek a nyirokrendszere egészséges, könnyen vészel át még komoly betegségeket is.
Nyirokszerveink a mandulák, lép, féregnyúlvány („vakbél"), valamint a csecsemőmirigy, amely a testünk védekező katonáit termeli. A nyirokrendszerünkben kiemelten fontosak még a torki nyirokmirigyek, a mellkasi nyirokfőtörzs, a hónalji, a bélfodri, valamint a combok nyirok mirigyei. Ezeknek a jó működését segíthetjük gyengéd masszázzsal, testgyertyázással, például, a köldökben, vagy a torok, hónalj aktuális területén, valamint mozgással, szaunázással, egészséges táplálkozással.
Ha már megvan a baj és meghűlt, feltétlenül végezzen inhalálást és forró lábvíz, vagy fürdő után egy alapos izzasztást, amellyel rengeteg méreganyagot távolíthat el a testéből, megkönnyítve így a nyirok, immunrendszer munkáját. Ne feledkezzen meg az ásványi anyag és vitaminpótlásról, hiszen a vízzel abból is veszítünk. Egyen sok-sok gyümölcsöt és zöldséget, zöldségleveseket.


Most mosson, távolítson el foltokat.


Locsolja meg a növényeit. A téli álmot alvókat éppen csak nedvesítse meg, de ha nem fagy, az örökzöldeket megitathatja kint is.


Kedden, szerdán és csütörtökön a Kosban időzik a Hold

Amely az állatövek első jegye, és mint ilyen a fent lévő szerveinkre, testrészeinkre hat, mint a fej, az agy, az arc, valamint az általános életerőnk.
A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint a velünk született életerőnk lakóhelye a vesénk. Már azt is tudják Önök, a Netambulancia.hu olvasói, hogy januárban a húgyhólyag különösen veszélyeztetett, így az jár el felelősen, aki a vizeletkiválasztó rendszerét óvja, például elegendő folyadék fogyasztásával, talpmasszázzsal, akupunktúrával, akupresszúrával, vagy más alternatív egészség megőrző eljárással, valamint az időjárásnak megfelelő, réteges öltözködéssel. Az életerőt és energiát akkor őrizhetjük meg leginkább, ha az életvitel, életmód a természethez közeli, elegendő, és az aktuális kondíciónak megfelelő a mozgás, alvás, nincs túlerőltetés, de monotónia sem...
Ha fogyni látszik az erő, járjanak a természetben, gyakorolják a vallásukat, vagy meditáljanak. Ha fáj a fejük, masszírozzák a kezek hüvelyk- és a lábak öregujjait.Pénteken és szombaton átlép a Bikába a Hold

És ez a jegy már egy kicsit lejjebb hat, nevezetesen a nyakra, mandulákra, tarkóra, vállra és az ízlelésre.
Ha az időjárás enyhe, sokkal inkább ki vagyunk téve a baktériumok, vírusok szaporodásának és támadásának, ezért fontos a nyak-torok védelme sállal, kendővel, sapkával védekezzünk. Szeles időben különösen kevés a most divatos és egyébként hasznos kapucni, mert befúj alá a szél.
Megelőzésként érdemes gargalizálni sós vízzel, szódabikarbónás vízzel. Párologtassanak is, különösen a hálószobákban sósvizet.
Minden napot kezdje egy teáskanál mézzel, amit alaposan forgasson meg a szájában, és amikor már nagyon sok nyálat összegyűjtött hozzá, akkor nyelje le. Ha bántja a gyomrát, akkor a méz után azonnal reggelizzen.
A begyulladt torokra jó a fehérmályva, bodza, hárs tea. Az első kettőből 1-1 csapott teáskanálnyi, a hársból 1 mokkáskanálnyit forrázzon le egy csésze vízzel. Tornáztassa a nyakát, vállát rendszeresen.


Ha nem fagy már vethet egy-egy sor korai petrezselymet, sárgarépát.


Vasárnapra belelép az Ikrekbe a Hold
Aki pedig befolyásolja a tüdőt, légcsövet, test5részek közül a karokra, kézfejekre, valamint a légzésre hat.
A légzés a legelemibb energiánk. A levegővel nem egyszerűen egyfajta gázelegyet lélegzünk be, hanem az úgynevezett pránát (életerőt is). Ezért akinek a légzőszerveivel valami baj van, az nem jut hozzá elegendő mennyiségben. Leginkább a megfázással, vagy fertőzéssel kockáztathatjuk ezeknek az egészségét, ezért itt is meg kell említeni a sapka, sál, kendő viselésének fontosságát. A legtöbb keleti mozgásművészet tanít légzésgyakorlatokat. Ezek gyakorlása különösen fontos az Ikrek jegyűeknek, valamint ezekben a napokban mindenkinek. Üljenek egyenesen, talpuk legyen a talajon, 7 ütem alatt lélegezzenek ki, 7 ütem alatt lélegezzenek be, 7 ütemig tartsák vissza és kezdjék elölről. Ez a jóga mélylégzés, amely nyugtat, erővel tölt fel, és erősíti a légzés szerveit.
Egyenes tartás nélkül nem lehet elég hatékony a lélegzés, ezért törekedjenek rá mindig. Domborítsák a mellkasukat, a vállukat húzzák hátra és lefelé, a hasuk legyen feszes.
A tüdő, a bőr és a vastagbél energetikai kapcsolatban állnak, mindegyik hat a másikra, már csak ezért is fontos a helyes légzés.


Szellőztessenek a lakásban, valamint a gyümölcs- és zöldségtárolókban is. Vizsgálják át a szobanövényeket, különösen a lombosakat.