Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp a 11. hétre

2011. 03. 16 14:00
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: hold, horoszkóp, holdhoroszkóp
Holdhoroszkóp a 11. hétre

"A megvilágosult ember olyan, mint a víz: lágy és rugalmas, ugyanakkor ellenállhatatlan erejű és létének minden lény hasznát látja."


Anthony de Mello

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szerint márciusban az epe szorul rá a támogatásra. Az epehólyagot karbantarthatjuk úgyis, hogy reggel, ébredés után, de még az ágyban a hátunkra fekszünk, lábainkat térdben behajlítva talpra tesszük, így a hasfal ellazul, és ekkor a jobb oldalunk felől a jobb oldali bordaív alatt, az alá kissé benyúlva az ujjainkkal, lágyan masszírozó mozdulatokat teszünk a testünk középvonala felé. E mozdulatok hatására az epehólyag is felébred, kiüríti tartalmát a patkóbélbe, egyúttal fertőtlenítve azt, nem keletkeznek benne lerakódások, és megőrzi rugalmasságát.
Az epe egyensúlyának felbomlását jelezheti a sárgás-szürke bőrszín, az orrtól a száj sarka felé elmélyülő, úgynevezett „keserűránc" is. Ilyen jellegű tapasztalatok esetén feltétlenül szükséges a támogatása például rendszeres talpmasszázzsal vagy akupresszúrával, hiszen többnyire egyfajta keserű életérzés is kialakulhat, mely változatlan életvitel mellett akár rögzülhet is.


Március 11-re a nappali órák száma már 11:37 óra, az éjszakaiak száma pedig 12:23, rohamosan haladunk a tavaszi napéjegyenlőség felé.


A népi megfigyelések szerint az időjárás ezen a héten még hűvös, nyirkos, változékony.
15-e: Az 1848-as forradalom, szabadságharc kezdete, amely a pesti tüntetésekkel kezdődött. Hazánk nemzeti ünnepe és történelmünk egyik meghatározó eseménye, melyre országunk identitása támaszkodik, továbbá a társadalmi, polgári átalakulás indító rugója. Hazánkon, rajtunk túlmutatva fontos része volt az 1848-as európai forradalmaknak, olyannyira, hogy mind közül egyedül a mi harcunk jutott el egy sikeres katonai ellenállásig. Eredményességét azon is lemérhetjük, hogy csak egy hatalmas, orosz katonai beavatkozással tudták a császáriak leverni.
Végső lökés is a reformok ügyében, melynek során a pesti radikális ifjúság vér nélkül érvényt szerzett a 12 pontos követelésnek, továbbá a legenda szerint ekkor szavalta el Petőfi Sándor a Nemzeti dal című költeményét a Múzeum lépcsőin.
A forradalom egyik célja Magyarország teljes körű függetlenségének kivívása.
16-a: 1910-ben ezen a napon született Gerevich Aladár olimpiai bajnok vívó († 1991), és 1457-ben e végezték ki Hunyadi László magyar főurat, Hunyadi János fiát, (1433-ban született).


17-e: 1874-ben ekkor született Kincsem, a csodakanca († 1887)


18-a: 1922-ben e napon született Pécsi Sándor színművész († 1972), 1940-ben Sinkó László színművész, 1917-ben napon hunyt el Ferenczy Károly festőművész, aki 1862-ben született.


19-e: 1887-ben ezen a napon született Kabos Gyula színész († 1941), 1897-ben Kőmíves Sándor színész, (+1980) valamint 1944-ben Szécsi Pál táncdalénekes († 1974), 1637-ben ekkor hunyt el Pázmány Péter esztergomi érsek, író (született: 1570-ben), és 1955-ben Gróf Károlyi Mihály politikus, magyar miniszterelnök, az első Magyar Köztársaság elnöke (1875-ben született).


20-a: 1931-ben született Avar István magyar színművész, 2001-től a Nemzet Színésze.
1894-ben Torinóban hunyt el Kossuth Lajos („Kossuth apánk"), az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vezetője, államférfi, a Batthyány-kormány pénzügyminisztere, a Honvédelmi Bizottmány elnöke („Kossuth Lajos azt izente, elfogyott a regimentje..."), Magyarország kormányzó-elnöke. A nemzeti függetlenségért, a feudális kiváltságok felszámolásáért s a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott XIX. századi küzdelem egyik legnagyobb alakja, a magyar szabadságharc szellemi vezére. Egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesítik az 1848-1849-es forradalmat és szabadságharcot, Széchenyi Istvánnal és Petőfi Sándorral együtt. (1802-ben született Monokon).Hétfőn és kedden a Rákban tartózkodik a Hold
Amely hatással van a gyomorra, májra, mellkasra, emlőkre, gyomorra, idegekre.
Ha valami nem stimmel a gyomra körül, igyon naponta borsmenta és édesköményteát. Az emeletes házakban lakók is termeszthetnek balkonládában vagy akár a konyhaablakban, egy virágcserépben mentát. Amely nyáron kellemes egy hűs limonádéban is.
Megkönnyíti a mája munkáját naponta egy-egy korpafűtea.
Ellenőrizze rendszeresen emlőit a tisztálkodás során, sőt a hölgyek ügyeljenek rá, és tegyék ezt meg a párjaiknak is, hiszen közöttük is egyre több az elváltozás a mellekben.
Feszesíti a lágy bőrt a váltott, hideg-meleg vizes lemosás, jót tesz az olívaolajos masszázs is.


Olyan édes, nőies illatok illenek a Rák jegyéhez, valamint a Rákban lévő Hold napokhoz, mint az orgona.


Már elég meleg a föld, vessen leveles zöldségeket: salátát, káposztaféléket, spenótot, mángoldot, stb. Alkalmas az idő a locsolásra, a leveleiért tartott dísznövények ápolására.Szerdán, csütörtökön lép át az Oroszlánba a Hold

Ez a jegy hat a szívre, vérkeringésre, rekeszizomra valamint a hátra.
Egyenesedjen ki, nyomja a föld felé a vállait, és egyidejűleg tolja hátra, zárja a lapockákat. Így kiemelkedik a mellkas, van elegendő helye a szívnek, könnyebben dolgozik a rekeszizom, a tüdők megtelnek levegővel, és nem utolsó sorban a megfeszülő-görbülő hát is megkönnyebbülhet. A gerincbetegek háton fekve végezzék a gyakorlatot, térdben behajlított, talpra húzott lábbal, a talajba leszorított derékkal.
Kulcsolja össze az ujjait, kitárt könyökkel, tegye a feje tetejére a kezeit, és jól nyújtózzon bele.
Ismételje többször ezeket az egyszerű gyakorlatokat. Aki mozog, jót tesz az Oroszlán fennhatósága alá tartozó minden szervvel, szervrendszerrel, sőt az egész életével és egészségével is.


A rózsa luxusillata hat most jótékonyan.
Ezekben a napokban vágasson hajat, aki dús sörényt, gyorsan növő koronát szeretne, de ne szőrtelenítsen, ne szedjen szemöldököt. Ha otthon mos hajat, öblítse le egy csésze csalánteával, amelybe tegyen 1 evőkanál ecetet. Masszírozza bele a fejbőrébe.


A most vetett fűmag gyönyörű pázsitot terem. Már nem tanácsos metszeni, hiszen nő a Hold!Pénteken és szombaton a Szűzben tölti az időt a Hold
Amely a lépet, hasnyálmirigyet, az emésztőszervek felső részét és az emésztést befolyásolja. Az égő gyomorra, gyomorsavasságra jótékonyan hat a nyers burgonya leve. Az emésztőrendszer zavaraira mindig jótékonyak a hosszabb-rövidebb böjtök, most különösen, hiszen már múlt szerda óta benne járunk a húsvét előtti negyvennapos nagyböjtben. Számos módszer közül választhatunk, de a legegyszerűbb, ha ebben az időszakban nem eszünk húst, csökkentjük az állati fehérje bevitelét. Munka mellett is kivitelezhető, ha egy nap csak egy fajta élelmiszert (protein, szénhidrát, keményítőfélék/zöldségek, szénhidrátok) eszünk. Egészítse ki a böjtöt mozgással, főleg a hasra és derékra ható gyakorlatokat végezze, mert ezekkel is segíthető az emésztés, a belek perisztaltikus mozgása.
Nagyon jó hatású így tél végén kora tavasszal a csalántea-kúra, mert segít kiűzni a testünkben felszaporodott méreganyagokat, továbbá feltölti a télen kiürült vasraktárainkat.


A fűszeres, mégis tiszta illatok a legjobbak, mint a zsálya például.


Most készíttessen frizurát, tartós hullámot, mert sokáig szép marad.


Szórja szét a komposztot a gyepen, de most ne dolgozzon a talajjal, mert ennek nem kedvez a pénteki holdtölte.
Vessen gyökérzöldségeket, dugványozzon vörös-, lila-, fok-, és kardvirághagymákat, ha még nem történt meg, vessen hagymamagot.Végül a hét ünnepnapján, vasárnak átlép a Mérlegbe a Hold

Amely hat a vesére, húgyhólyagra, csípőre, a vér tisztaságára, és a testnedvek egyensúlyára.
Nagyon fontos, és nem csak a vizeletkiválasztó szervek egészsége szempontjából, hogy elegendő, legalább 1,5 l tiszta vizet igyunk naponta. Ugyanis ha elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztunk, a szívünknek könnyebb a munkája, nem lesznek lerakódások az erekben, nem keletkeznek vesekövek, homokok, kiürül a húgysav és ez nagyon jó hír az izületek számára (is).
Serkenti a kiválasztó szervek munkáját, ha 1 evőkanál almaecetet feloldunk 2 dl vízben, és reggel éhomra megisszuk, ezen kívül a zsírok lebontását is elősegíti ez az ital, hozzájárulva egyben az optimális testsúly eléréséhez.
Kihajtja a testünkből a sejten kívüli folyadékot a mezei zsurló teája.
Ha böjtöl, segítse ezt önszuggesztióval: „Böjtölök! Egészséges vagyok, mert böjtölök..."


A lágy, édes illatok, mint az ibolya, illenek e a napokhoz.


Szellőztessen a lakásban, a terménytárolókban, pincékben, hagyja, hogy átjárjon minden a friss tavaszi levegő és napfény.
Vessen virágmagokat.