Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Holdhoroszkóp - 37. hét

2010. 09. 13 12:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: holdhoroszkóp, horoszkóp, hold,
Holdhoroszkóp a 37. hétre

2010. szeptember 8-án volt Újhold. Ez idő szerint a legmagasabb a dagály, aki az egészségéért tenni akar, böjtöljön ekkor (léböjt, zöldségnap, gyümölcsnap, vagy egyszerűen csak egyféle ételt fogyasszon egy nap). Aki Újhold idején böjtöl, elősegíti testének méregtelenítési készségét és a sok méreg és salakanyag mellett, gyengéden veszíthet a súlyából is.
A szeptember 23-i Teleholdig folyamatosan nő a hold.

Az év 37. hetében, hétfőn még Skorpióban jár a Hold
Ez hatással van a kiválasztó- (vese, húgyvezeték, húgyhólyag) és a nemi szervekre. Serkenti a kiválasztást minden nyers gyümölcs és zöldség, a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek. Nagyon jó hatású a mezei zsurló.
Jó hatású ma megkezdeni a székrekedés megszüntetését, például tornával: feküdjön a hátára, lélegezzen be és az összezárt combjait húzza a hasához, a térdei célozzák meg a mellkasát (kezeivel húzza még közelebb a lábait). Kilégzésre nyújtsa az ég felé a jobb lábát, majd a balt. Ismételje nyolcszor.
Minden nap egyen meg a 3 főétkezés előtt 1-1 reszelt almát.
Locsolja meg növényeit. Mossa ki a szennyest, most távolítsa el a foltokat a ruháiból és a lakástextíliákból.


Kedden és szerdán Hold a Nyilasban
Vegyen meleg fürdőt, menjen el gyógyfürdőbe, érdemes teljes masszázst is kérni. Dörzsölje le a testét frottírkesztyűvel vagy kefével, amellyel élénkítheti a nyirokrendszerét, és a ledörzsölt elhalt rétegek eltávolításával átjárhatóvá válnak a pórusok, és könnyebben eltávoznak a verejtékkel a méreganyagok.
Holdnegyed van, alkalmas időszak a böjtre. Igyon reggel egy pohár savanyú-káposztalevet, kitisztítja a beleket, jó hatással van a hasnyálmirigyre.
Kedden érdemes átültetni a kerti- és szobanövényeket, szerdán végezze el az ősziek vetését.


Csütörtöktől szombatig a Bakban lesz a Hold
Amely jegyben a reuma, izületi és ideggyulladások, valamint az elfojtások okoznak sok problémát. Járjon jógára és tanuljon meg egyenesen állni, a mellét előretolva, a fejét felemelve, álla ne lógjon, vállai legyenek egyvonalban.
Masszírozza be a testét tengeri sóval, az elhalt hámsejtektől megszabadult bőr könnyebben lélegzik. Szorongás ellen álljon terpeszállásban lábujjhegyre, karjait rézsútosan nyújtsa az ég felé, ujjait tárja szét egy nagy belégzéssel. Kilégzésre álljon a talpára, engedje le a karjait. Ismételje nyolcszor.
Takarítsa be a gyümölcsöt, zöldséget, ásson gödröt a kiültetésekhez.


Vasárnap a Vízöntőt látogatja a Hold
A boka és a lábszár a Vízöntő hatásköre. Megelőzhetjük a visszerek kialakulását elegendő folyadékfogyasztással (1,5-2 l/nap), valamint a monotonitás kerülésével. Ülő- és állómunkát végzők végezzenek rendszeresen bokakörzést jobbra-balra, spiccelést, lábfej-visszafeszítést váltakozva. Közben csináljanak jóga mélylégzést: 7-7 ütemre kilégzés, belégzés, légzésvisszatartás, és ismétlés. Egyen minél több C- és E-vitamint, erősítendő az érfalakat. Ha stresszes, kimerült igyon citromfű-teát, szagolgasson levendulát.