Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Új módszer a korai magömlés kezelésére

2011. 04. 19 13:15 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: új módszer, korai magömlés, férfiassság, probléma
Új módszer a korai magömlés kezelésére

Egy kikísérletezés fázisában lévő módszer segíthet a korai magömlés megszüntetésében. Egyre több férfi szenved ebben a zavarban. Becslések szerint 20- 38 %-uk érintett. És ami a legrosszabb, egyre inkább terjed a fiatalok között is. Van, aki pszichológiai problémákat vél találni mögötte, van, akik fizikaiakat. Tény, hogy akinek ilyen gondja van, az nem tudja derűsen megélni a szexuális életét. Most azonban úgy tűnik, új lehetőség van számukra. Hőterápiának nevezik és állítólag minden remény megvan arra, hogy hatékony legyen.

Az érdekes felfedezést a clevelandi University Hospitals Case Medical Center kutatói tették. A kísérletben egy „neuro-termikus" eszközt
(image guided neurothermal modulation) használnak, amely rádióhullámokkal csökkenti azokat az érzeteket, amelyeket egyes idegközpontok továbbítanak. A hőterápia egy kisméretű (többé-kevésbé akkora, mint egy injekciós tű) elektróda segítségével történik, amelyet beillesztenek a hímvessző háti idegébe a medence magasságában. Ez az ideg az igazi felelős ugyanis, a pénisz bőrében lévő „idegérzetért". A jól elhelyezett elektróda által küldött rádióhullámok csökkentik a helyi idegrendszer érzékelését.

A maga nemében ez az első ilyen kísérlet - magyarázza J. David Prologo, a kísérlet vezetője - habár ez egy elég elterjedt állapot, amely ellen kevés megoldás áll a férfiak rendelkezésére. Ha ki tudjuk mutatni, hogy a helyi terápia segíthet, akkor ambulánsan is meg lehet oldani a problémát.

A kísérletben 22 önkéntes vesz részt és a pozitív hatások mellett azt is tesztelik rajtuk, hogy vannak-e a módszernek esetleg mellékhatásai is.

Ha minden jól megy, végre sokan alávethetik magukat a terápiának, hogy megoldást nyerjen a férfivilág legkényelmetlenebb problémája.