Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Szex, fogantatás és szexcsakra

2011. 05. 20 11:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: szex, csakra, szexcsakra, teherbe esés, fogamzás, gyermekvállalás
Szex, fogantatás és szexcsakra

A hét közül sorban a második csakra a nemi szervek és a köldök között helyezkedik el, a keresztcsonttal, medencével, ivarszervekkel, vesével, hólyaggal, a testfolyadékokkal (vér, nyirok, ondó, emésztőnedvek, nyál, stb.) van kapcsolatban. A szexuális energiák, az élet körforgását biztosító, soha el nem múló érzelmek, valamint az alkotó erők központja. Eleme a víz, amelyből minden élőlény született, az ősbölcső, amely megtermékenyítő erővel bír. Nőknél biztosítja a teremtő hatásokat, és mindazt, ami védi, táplálja a kialakuló új kis lényt. Férfiaknál az ivarszervekre korlátozódik e csakra feladata.

A víz elem tisztít is, általa feloldhatunk és eltávolíthatunk szükségtelen, hátráltató, negatív érzelmeket, lelki blokkokat.
Befolyásolja emberi kapcsolatainkat, így a másik nemhez való viszonyunkat is.

Harmonikus működése esetén nyitottak és természetesek vagyunk a másik nemmel, és módot ad arra egy szeretett partnerrel egyesülve, hogy a teremtés csodálatos misztériumának és megállíthatatlan körforgásának a részeseivé válhassunk.
Diszharmónia általában a kamaszkorban és gyermekkorban belénk nevelt elfojtásokra vezethető vissza.


Pozitívan hathatunk e csakrára az élő vizekkel való, akár csak vizuális vagy audiovizuális kapcsolattal, a holddal (különösen Teliholdkor egy kellemes sétával). Madarak énekével, páros táncokkal, érzelmekre ható zenével. A narancssárga színnel (magunkon viselve, vagy lakástextíliaként). A holdkővel, a karneollal. Az ylang-ylang és a szantálfa illóolajjal.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Scheid Sándor Rendelőintézeti... Scheid Sándor Szombathely