Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Fogamzásgátló tabletta férfiaknak

2011. 05. 02 11:48 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: fogamzásgátló, férfi fogamzásgátló, tabletta, kétségek
Fogamzásgátló tabletta férfiaknak

Hamarosan forgalomba kerül a férfiak által használatos fogamzásgátló tabletta, de sok kétség fogalmazódik meg körülötte.

A felmérésekből, ugyanis, az derül ki, hogy jószerével csak a kutatók örülnek egyelőre neki. A Cambridge Anglia Ruskin egyetem kutatói ennek során meglepő eredményekre jutottak. A megkérdezett férfiak 20 %-a tart attól, hogy a pirula csökkenti férfiasságukat. Viszont a nőknek több mint 52 %-a nem bízik ebben a tekintetben a partnerében, és nem várná el tőle, hogy ő gondoskodjon fogamzásgátlásról.

A megkérdezett nők úgy vélik, hogy partnerük elfelejtené bevenni a tablettát, annak minden következményével. Ez a feltételezett feledékenység pedig abból a tényből származna, hogy a férfit kevésbé aggasztja a teherben maradás kockázata, mint a nőt. Az is szerepet kap ebben a problémában, hogy a férfi imázsa nem egyeztethető össze a tabletta szedésével, amely a köztudatban eddig a nőkhöz kapcsolódott.

Az angol kutatók 134 nőt és 54 férfit kérdeztek meg és megállapították, hogy a kétségek ellenére1a férfiaknak kevesebb, mint a fele azt mondta, hogy azért kész bevenni a tablettát, ha forgalomba kerül. De 17 % hozzátette: ha nem felejti el. Mintegy 20 % pedig megerősítve a nők aggályait, úgy vélekedett, hogy nem biztos abban hogy nem felejti el.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Pál Ilona Csecsemő- és... Pál Ilona Hajdúsámson