Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Szerelem

2. / 2. oldal (10/17)

«12

A szerelem elűzi a barátokat? A szerelem elűzi a barátokat?

Ha beleszeretünk valakibe, ez szükségszerűen azt vonja maga után, hogy elvesztünk egy barátot, de lehet, hogy kettőt, vagy még többet. Erre a következtetésre jutott a Robin Dunbur professzor vezette oxfordi egyetemi kutatócsoport.

Tovább... »
Szerelem az agy szemszögéből Szerelem az agy szemszögéből

Furcsa belegondolni, vajon miért teszi kockára valaki egy tiltott viszonyban a házasságát, a családját vagy a karrierjét annak ellenére, hogy egyértelműnek tűnik a helyzet ésszerűtlensége. A kutatók azonban lassanként lerántják a leplet arról a rejtélyről, miért válunk a szerelemtől meggondolatlanná, irracionálissá, sőt egyenesen nevetségessé. A képalkotó...

Tovább... »
Mi okozza a szerelmet első látásra?

Ír szakemberek felfedezték az agy azon területét, amely azért felel, hogy milyen kinézetű személyt tartunk vonzónak. A mediális prefrontális kéreg segítségével a másodperc törtrésze alatt eldöntjük, vajon a nagy Ő áll-e előttünk vagy sem.

Tovább... »
A szerelemre is lehetünk allergiásak

Ki gondolná, hogy a különféle ételallergiákban szenvedők számára akár még a szerelem is veszélyekkel járhat? Bizony, annak, aki allergiás egyes ételekre, csókolózás előtt nem árt kifaggatni párját is arról, mit evett.

Tovább... »
A szerelmi csalódás fáj a leginkább

A szerelemi vagy családi okokból érzett bánat a legerősebb érzés, ami miatt sajnálatot érezhetünk.A munka elvesztése vagy egy iskolai sikertelenség nem vált ki hasonlóan erős érzelmeket.

Tovább... »
Ha a szerelemünkre gondolunk, eltűnik a...

Ha valaki szerelmére gondol, aktiválódik az agy jutalomközpontja, a fájdalom pedig megszűnik - derítették ki amerikai kutatók.

Tovább... »
A szerelem keresése megterheli a férfiak...

Azok a férfiak, akiknek nagy számú versenytárssal kell megvívniuk a társkeresés során, némileg rövidebb ideig élnek, mint azok, akiknek könnyebb dolguk van ezen a téren - állapították meg amerikai kutatók.

Tovább... »

2. / 2. oldal (10/17)

«12