Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Kerüljük el a visszeret

forrás: Medipress
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: visszér, férfiak, nők, érbetegség, fájdalom, egészségkárosodás
Kerüljük el a visszeret

Az Amerikai Érsebészeti Társaság becslése szerint az Egyesült Államokban a várandós anyák 50-55 százaléka lesz visszeres. A probléma a kor előrehaladtával számos nőt és férfit is érint.

"A visszér többet jelent egyszerű kozmetikai problémánál. Fájdalmakat és súlyosabb egészségkárosodást is okozhat." - magyarázta el Dr. Eva Rzucidlo, a Női Vezetők Bizottságának elnöke. „A kezelés első vonalát az orvosi terápiák képezik a naponta viselt kompressziós harisnyával. A másik lehetőség a szkleroterápia, vagyis az erek elzárása, melyet főleg seprűvénák esetében végeznek. A rádiófrekvenciás és lézeres megoldások is minimálisan invazívak, így legtöbbször a rendelőkben is elvégezhető. A nagyobb visszerek esetén műtét válhat szükségessé."

A terhesség során gyakran alakul ki visszeresség a méhre ható nyomás miatt. A kockázati tényezők közé tartozik még a pubertáskori, terhesség alatti és a menopauza során fellépő hormonális változás; az elhízás, mozgásszegény életmód, családi halmozódás és az idősebb életkor. Az elváltozás és a kellemetlenségek megelőzhetők az egészséges súly megtartásával, a rendszeres testmozgással, a lábak megemelésével pihenés közben, a huzamosabb állás és ülés kerülésével, elasztikus harisnya viselésével, sóban szegény de rostban dús étrenddel, a magas sarkú cipők hosszas viselésének kerülésével.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Liziczai Imre Belgyógyászat... Liziczai Imre Mosonmagyaróvár