Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

A tenger, a nagy szépségszalon

Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: tenger, só, ásvány, szépság, d-vitamin, bőr, pattanás
A tenger

A tenger tulajdonképpen egy nagy, nyitott ég alatt működő szépségszalon.

A víz, a só, a homok, a Nap csodákat művelnek. Aki korán kel, sétáljon egy jó nagyot a tengerparton, akkor a legnagyobb ugyanis a jód koncentrációja és ha nagyokat lélegez, lökést ad a blokkolt vagy lelassult metabolizmusának.

A tenger-terápia karcsúsít, erősít, a napsugarak stimulálják a D-vitamin termelést, ám megköti a kálciumot a csontokban. A Nap és a só együttesen A tenger, a nagy szépségszalonkitűnő baktériumölő. Hála a bennük lévő nátriumnak, réznek, kénnek, hosszú fürdő ajánlatos mindazoknak, akik valamiféle dermatológiai zavarban szenvednek. Lehet ez ekcéma, pszoriázis, bőrpír, pattanás....

A tengervízben lévő jód és nátriumklorid gyulladáscsökkentő, antiszeptikus, ösztönzi az immunrendszert, a szövetek oxigénnel való ellátottságát és mint egy természetes peeling, a sejtcserét is. A homokon járás edzi a lábszárat és a combokat, ha elég mély, akkor a bokát is karcsúsítja.

Ha valaki úgy ül a parton, hogy közben felcsapnak lábára a hullámok, ez felér egy hatékony hidromasszázsal.

A homokba érdemes időnként törölköző nélkül lefeküdni, feltéve, ha nem túl forró‚ mert a bőr így asszimilálni tudja a homokszemekben található ásványi sókat és az algák szerves hulladékait.

A tenger áldásai kiterjednek a hajra is. Ásványi sói erősítik a fejbőrt. És ha fürdés után hajunkat kis csomókban összecsavarjuk és úgy szárítjuk meg, a hajkorona kibontva sokkal szebb lesz, mint ha a fodrász melírozta volna.

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Kórházi szakorvos Kaposvár