Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Szépség

 
A szépségszalonok veszélyei

A brit Egészségvédelmi Hivatal néhány hete tette közzé figyelmeztetését, miszerint a szigetországban egyre divatosabb halas lábfürdő - amely során kis halak rágják le az elhalt bőrt az ügyfél lábáról - hepatitist vagy HIV-vírust is terjeszthet. A nem megfelelő higiénia azonban a fodrásznál és a kozmetikusnál is okozhat kellemetlenségeket.

Tovább... »
Szépség bármi áron? Szépség bármi áron?

A „szép nő", a „női szépség" ma már kultuszjelenségként értelmezhető. A női szépségideál minden kommunikációs csatornán árad felénk, nem tudjuk kizárni. Ezek a képek megmutatják, hogy milyen a szép nő. De miként hat a nők életére a szépségkultusz?

Tovább... »
A tenger, a nagy szépségszalon A tenger, a nagy szépségszalon

A tenger tulajdonképpen egy nagy, nyitott ég alatt működő szépségszalon.

Tovább... »
Az érett nők szépségéről - Catherina Zeta-Jones kapcsán Az érett nők szépségéről - Catherina Zeta-Jones...

Catherina Zeta-Jones 40 évesen levetkőzik! - írták meg a napokban a bulvárlapok a nagy szenzációt. A jobbak még fotókkal is illusztrálták, hogy a kiváló wales-i színésznő, Michael Douglas neje még mindig milyen gyönyörű, milyen tökéletes teste van.

Tovább... »
A-vitamin a szépség belső kozmetikusa A-vitamin a szépség belső kozmetikusa

Már az ókorban az egyiptomiak és a görögök is felismerték, hogy egyes táplálékoknak gyógyító hatásuk van a bőr különböző betegségeire, valamint szépségére, ám csak 1913-ban azonosították az ezért felelős A-vitamint. Kémiai szerkezetét először Paul Karrer írta le, aki ezért 1931-ben Nobel-díjat is kapott.

Tovább... »

1. / 2. oldal (13/15)

12 »