Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 33°C / + 37°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Szénanáthát gyógyító csengőhang

2010. 04. 06 17:30 forrás: MTI
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: szénanátha, csengőhang

A kutyák és macskák számára készített tolmácsgép és az ellenkező nemet vonzó csengőhang után új találmánnyal rukkolt elő egy japán cég: a szénanáthát gyógyító telefonos csengőhanggal újít a gyógyászat birodalmában.

A telefon csengőhangok laboratóriumának legújabb alkotása éppen jókor jön: a japán szigeteken ezekben a napokban kezdődik a cseresznyevirágzás szezonja, amely egybeesik a virágpor-allergiák jelentkezésével. A tokiói cég szerint az új csengőhang csökkenti az allergiás panaszokat, ha a telefont az orruk alá helyezik a páciensek.

A feltaláló, Szuzuki Macumi szerint a csengőhang olyan hullámokat kelt, amelyek eltávolítják az orrlyukakban lerakódott pollenszemcséket. A forgalmazó Index Corporation cég azonban figyelmeztet, hogy az egyes használóknál az eredmény eltérő lehet.

"Semmilyen garancia nincs a tényleges egészségjavulásra" - jelentette ki a cég szóvivője, ám hozzáfűzte, hogy az új terméket máris háromszor annyian töltik le, mint a katalógusban szereplő többi csengőhangokat, noha a beígért hatásokat tekintve azok is csábítónak tűnnek. A már említetteken kívül vannak közöttük fogyást segítő, a dohányzásról való lemondást előmozdító, hátfájást csökkentő változatok is.

Korábban már nagy feltűnést keltett a Bowlingual nevű szerkentyű, amelyet értelemszerűen vaurdítógépnek lehetne nevezni, mivel a "vau" és a "kétnyelvű" (fordító) szavak összetétele: ez állítólag azt jelzi a tulajdonosnak, hogy mit akarna kifejezni emberi nyelven kutyája, amikor ugat.

A Takary Tomy nevű játékgyár által 2002 óta forgalmazott berendezés egy mobiltelefonos segédprogramból és egy mikrofonból áll, amelyet a kutya nyakörvére helyeznek. Az ugatás módja alapján a tulajdonos ebe hat lelkiállapotáról "értesülhet". Ezek közé tartozik az öröm, a bánat és a csalódás, vagy az olyan egyszerű felszólítás is, mint a "Játsszál velem!" Ugyanez a "tolmácsgép" macskaváltozatban is létezik.