Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Zavar, ha szeretnek

2011. 06. 03 12:59 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: szemszögek, szeretet, szerelem, érzelmek, félelem, érzelmi gátlások
Zavar, ha szeretnek

El kell jutni egy érzelmi, értelmi és talán spirituális fejlettségi szintre is ahhoz, hogy az ember úgy élje az életét, úgy viselkedjen, öltözködjön, olyan zenét hallgasson, stb., hogy ne érdekelje, mit gondolnak róla mások. Gyermek- és kamaszkorban ez még lehetetlen, hiszen a fejlődő identitásnak szüksége van a külvilágból jövő elismerésre, a be- és elfogadásra. Felnőttként, idősként már nem nyűg sem a különcség, sem az egyedüllét (feltéve, ha önként és tudatosan vállalt), sem pedig a másság. Megtanuljuk elfogadni önmagunk olyannak, amilyenek vagyunk. Levélírónk, Musztyzor, azonban még másoknak akar megfelelni, és emiatt a szeretettől is fél:

„Sziasztok!

Nekem már lassan 6 éve olyan problémám van, amit nem sikerül sehogy megoldanom, legyőznöm...
Nem nagyon tudom megfogalmazni, mi van velem, de megpróbálom!
Ha látom, hogy szeretnek engem, vagy hogy ha valaki szerelmes belém, olyan rossz kedvem lesz hogy az nem igaz!
Ilyenkor cikinek érzek mindent, és mindent megteszek, hogy senki ne tudja meg... főleg, ha én leszek szerelmes valakibe, egyszerűen nem tudok beszélni az érzéseimről, mert rossz kedvem lesz, és azon fog kattogni az agyam hetekig, hogy ez most meg tudták... stb. Persze ha iszok, akkor nincsenek ilyen problémák!
Nagyon fontosnak tartom mások véleményét, és hogy ők mit gondolnak rólam!
Azon szoktam gondolkodni, hogy lehet, hogy nem is ember vagyok... jó nagy marhaság tudom, de rajtam kívül szerintem nincs még egy ilyen ember...
Ez biztosan valami érzelmi gátlás, amit valamilyen módon le lehet vetkőzni, de nem tudom hogy hogyan.
Amúgy nem olyan régóta, már így valamikor más szemszögből látom a dolgokat, ahol jó dolognak tartom azokat a dolgokat, amiket előtte nem, hogy szeretnek meg ilyenek... remélem, nem vagyok skizofrén... ezek a dolgok mindössze pár percig tartanak!
Régen még kiskoromban azzal cukkoltuk egymást, hogy "szerelmes vagy ebbe meg abba", amikor még tényleg mindenkinek ciki volt ez a dolog, és lehet, hogy onnan maradtak meg ezek a gátlások!
Egy mondatban összefoglalva, rossz kedvem lesz, ha látom azt, hogy szeretnek, vagy ha nem azt látják, amit tőlem meg szoktak, és szégyellem az érzéseimet mindenki előtt!"
Írd meg Te is véleményed, hozzászólásod vagy történeted a Szemszögek fórumba!

 
 
Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Palla Roland Háziorvostan... Palla Roland Győrújbarát