Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Értéktelennek érzem magam

2011. 05. 13 12:00 forrás:
Nyomtatás kedvencekhez
Címkék: szemszögek, depresszió, kedvetlenség, magány
Értéktelennek érzem magam

Vannak időszakok az ember életében, amikor túl sok olyan külső hatás éri, ami miatt kicsit (vagy nagyon) elveszettnek érzi magát a világban. Egyesek erre kevésbé érzékenyen reagálnak, másokat viszont nagyon megvisel. Különösen érzékeny periódus a felnőtté válás ideje, sajnos nem véletlen, hogy a lakosság átlag életkorára vetítve a tinik között a legmagasabb az öngyilkosok aránya. Andris (20 éves) is épp egy kritikus életszakaszban van.

„Sziasztok!

20 éves vidéki fiú vagyok, de a fővárosban tanulok már néhány hónapja. Nem hiszem, hogy depressziós lennék, de most épp egy rossz időszakomat élem. Sosem volt nagy önbizalmam, de amióta elköltöztem és egyedül élek, a „lelki hanyatlásom" csak tovább fokozódott.
Mélységesen csalódott vagyok, és másokhoz képest értéktelennek érzem magam. Sokszor veszem észre, hogy elkeseredett harcot folytatok a világgal és önmagammal. Kegyetlen vagyok, érzem, hogy fájdalmat okozok magamnak, és hogy ez önpusztítás, de nem értem az okokat, és nem is tudom megállítani a folyamatot. Ez persze akadályoz az előrejutásban, állandóan stresszes vagyok, minden apróságot felfújok, ráadásul állandóan attól félek, hogy ha hibázom, abból valami szörnyűség lesz. Nehezen tudok beszélni erről a problémámról, de egyre gyakrabban történik meg, hogy mániákusan viselkedem, vagy hogy elkap a paranoia, ami napokig vagy hetekig is eltart. Nehezemre esik kezelni a dolgokat, már arra is gondoltam, hogy elcsenek néhány szemet anyám antidepresszáns gyógyszeréből, de sosem volt bátorságommal hozzá, mert félek a mellékhatásoktól.
Egyedül élek Pesten, és nem tudom, hogy kihez fordulhatok segítségért, anélkül, hogy anyagilag megterhelném a szüleimet, akik egyébként sem értenék meg a problémám.
Köszönöm előre is a válaszotok."


Írd meg Te is véleményed, hozzászólásod vagy történeted a Szemszögek fórumba!