Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Stressz

6. / 8. oldal (10/77)

«12345678 »

Csökkenteni kell a munkahelyi stresszt Európában

További jelentős erőfeszítéseket kell tenni az Európai Unió tagországaiban annak érdekében, hogy csökkenjen a munkahelyi stressz - állapította meg egy csütörtökön kiadott értékelő jelentésben az Európai Bizottság.

Tovább... »
A perfekcionizmus stressze A perfekcionizmus stressze

Valamennyien ismerünk olyan embereket, akiknek csak a tökéletes a jó, bármit is csinálnak. Tiszteletre méltóak ezek az emberek, még akkor is, ha nem mindig könnyű őket elviselni.

Tovább... »
A stresszes macskák könnyen megbetegednek

Betegség tüneteit produkálják a stressznek kitett macskák.

Tovább... »
A stressz akadályozhatja a teherbeesést A stressz akadályozhatja a teherbeesést

Közismert tény, hogy az életkor, a dohányzás, az elhízás és az alkoholfogyasztás befolyásolja a teherbeesés sikerét. Azonban most először mutatta ki egy kutatás, hogy a magas stressz-szint is késleltetheti a várva várt gyermekáldást.

Tovább... »
A stresszes munka a nők szívét is megviseli

A nagyobb stresszel járó munkát végző nők nagyobb valószínűséggel szenvednek el szívrohamot, szélütést vagy érelzáródást, mint a kevésbé stresszes munkakörben dolgozók - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Tovább... »
Rosszabbodhat a gyermek asztmája, ha stresszes az...

A gyerekek asztmája nagyobb valószínűséggel súlyosbodik, amikor édesanyjuk stresszes, mérges vagy ingerült - idézte japán kutatók megállapítását csütörtökön a The Telegraph című brit napilap.

Tovább... »
Hajszál segítségével jöttek rá a stressz és a...

A hajszál az első olyan közvetlen biológiai marker, amelynek segítségével kanadai kutatók megmutatták, hogy a krónikus stressz fontos szerepet játszik a szívroham kialakulásában.

Tovább... »
A pátyolgatott csecsemők kevésbé lesznek stresszes...

Könnyebben megküzdenek az élet nehézségeivel azok a felnőttek, akiket pár hónapos csecsemőkorukban anyjuk elhalmozott szeretetével - állítja egy amerikai tanulmány.

Tovább... »
Nem mindig csökkenti a stresszt a cigi

A dohányzás elhagyását követő egy év elteltével csökken a stressz szintje, a visszaszokó emberek egy része pedig ugyanolyan stresszben él, mint korábban - állapította meg egy brit tanulmány.

Tovább... »
Stressz és szorongás ellen tajcsizzon!

Az ellazítás alapelvére épülő, lágy stílusú kínai harcművészet, a tajcsi (tai chi) gyakorlása javítja a hangulatot - derült ki negyven tanulmány összegzéséből, amelyet amerikai kutatók végeztek el.

Tovább... »

6. / 8. oldal (10/77)

«12345678 »