Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Stressz

5. / 8. oldal (10/77)

«12345678 »

Mosollyal a stressz ellen Mosollyal a stressz ellen

A Kansas Egyetem kutatói a Psychological Science című lapban nemrég megjelent tanulmányukban arra keresték a választ, miként segít a mosoly az embernek felülkerekedni bizonyos nehézségeken. Amint Tara Kraft, a tanulmány szerzője elmondta, munkatársával, Sarah Pressmannal annak próbáltak utána járni, vajon valóban van-e stresszűző, sőt akár egészségmegőrző...

Tovább... »
A poszttraumás stressz genetikai háttere

Egy új tanulmány szerint a poszttraumás stressz-betegségre való hajlamot részben a genetikai variánsok határozzák meg. A Journal of Affective Disorders szaklapban megjelent kutatásban az amerikai szakértők 12 örmény család 200 tagjának DNS-ét vizsgálta, akik túlélték az 1988-as örményországi földrengést. Kimutatták, hogy azok, akik a szerotonintermelést befolyásoló két gé...

Tovább... »
Másképp döntünk stressz hatására

Ha valaki stresszes helyzetbe kerül, másként ítéli meg a kockázatok és a hasznok súlyát - derült ki a Dél-Kaliforniai Egyetem új kutatásából. Sokkal nagyobb figyelmet fordítunk a döntéseink lehetséges kimenetelére, ha stresszes helyzetbe kerülünk, mint normál körülmények között. Gondoljunk csak bele, milyen érzés, amikor egy nagy prezentáció előtt - amit mi tartunk...

Tovább... »
Több stresszel jár otthon dolgozni

Sokan szeretnék megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között, ám egy új tanulmány szerint a hivatásbeli és háztartási feladatok összeegyezetése kimerítőbb azok számára, akik otthonukból dolgoznak.

Tovább... »
A stressz ragadós

Jobb, ha kevesebb időt töltünk az elégedetlenkedő, nyafogó kollégákkal, mert stresszes lelkiállapotuk ránk is könnyen átragadhat.

Tovább... »
Többet stresszelnek a nagyvárosban élők

Talán nem lepi meg a városlakókat egy most közzétett tanulmány eredménye: a nagyvárosi lét árthat az ember mentális egészségének.

Tovább... »
Stressz és szklerózis multiplex

A feszültségekkel telt otthoni vagy munkahelyi környezet nem növeli a szklerózis multiplex (SM) kialakulásának valószínűségét - állapították meg amerikai kutatók.

Tovább... »
A poszttraumás stressz árt a szívnek

A poszttraumás stresszben (PTDS) szenvedő háborús veteránoknál nagyobb eséllyel jelentkezik szívbetegség, mint azoknál a katonatársaiknál, akiknél nem diagnosztizálták ezt a pszichés zavart - állapították meg amerikai kutatók.

Tovább... »
Egy stresszhormon blokkolása eltűnteti a rossz...

A szervezet stresszválaszáért felelős egyik hormon blokkolása megváltoztathatja, ahogyan az emberek később felidézik negatív emlékeiket - állapították meg kanadai kutatók.

Tovább... »
Nem befolyásolja a stressz a lombikbébi-eljárást

A lombikbébi-eljárás útján teherbe esni vágyó nők nem csökkentik a siker esélyét azzal, ha érzelmileg stresszes állapotban vannak eközben - állapította meg egy nagyszabású elemzés, melynek eredményét pénteken tették közzé.

Tovább... »

5. / 8. oldal (10/77)

«12345678 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Vass Gábor Fül-orr-gégegyógyászat... Vass Gábor Szeged