Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Stressz

2. / 8. oldal (10/77)

«12345678 »

Magas vérnyomás és stressz: tévhitek és valóságos veszélyek között Magas vérnyomás és stressz: tévhitek és valóságos...

Okozhat-e a stressz artériás magas vérnyomást? Elegendő-e a stressz okainak megszűntetése ahhoz, hogy ne legyen szükség gyógyszeres kezelésre? Nagyon sok tévhit vált közhiedelemmé e két zavar összefüggései kapcsán. Éppen ezért a www.doctorissimo.fr portál összeállításának célja a világos információ és a gyakorlati tanácsok szolgáltatása.

Tovább... »
A stressz az űrben is nagy ellenség A stressz az űrben is nagy ellenség

A moszkvai Bioorvosi Problémák Intézetében folyik jelenleg egy nagyszabású kísérlet, egy szimulált Mars-utazás. Az intézetnek hosszú biológiai hagyománya van, itt készítették fel az első állatokat, elsősorban kutyákat, amelyeket feljuttattak a kozmoszba. A szimulált expedíció űrhajósai 2010 június 3 óta élnek itt bezárva pontosan olyan körülmények között, mintha egy...

Tovább... »
A stressz Alzheimer-kórt okozhat A stressz Alzheimer-kórt okozhat

A stresszhormonok kibocsátásának növekedése egy olyan protein termelésével járhat, amely az emlékezőtehetség elvesztését okozza. Ezt állapította meg a müncheni Max Planck pszichiátriai intézet és a portugáliai Braga Minho egyetemének közös kutatása.

Tovább... »
A férfiakat jobban stresszeli a forgalom A férfiakat jobban stresszeli a forgalom

A forgalomban töltött órák sok stresszt okoznak az autósoknak. Vannak azonban bizonyos dalok, amelyek megkönnyíthetik az életüket.

Tovább... »
Humor a vállalati stressz ellen Humor a vállalati stressz ellen

A humor kezd Olaszországban polgárjogot kapni a vállalati életben. Egyre több vezető törekszik a humor segítségével növelni a kreativitást, javítani a légkört és oldani a saját és az alkalmazottak feszültségét - írja a Corriere della Sera.

Tovább... »
Rettegés, stressz, megnyugvás Rettegés, stressz, megnyugvás

Egy angliai kutatás kimutatta, hogy a 26 és 45 év közötti cégvezetőket, menedzsereket, és vállalkozókat közel négyszer annyi stressz éri munkájuk során, mint a 46 és 65 év közöttieket. A megkérdezettek 80 százaléka, saját bevallásuk szerint, szinte állandó stresszben él a munka miatt.

Tovább... »
Álljunk meg két percre! Álljunk meg két percre!

Egy honlap arra szólítja fel a látogatóit, hogy álljanak le 2 percre, felejtsék el, hogy komputer létezik a világon.

Tovább... »
Az A-típusú személyiség és a stressz Az A-típusú személyiség és a stressz

Az A-típusú személyiség és a stressz kapcsolatát az E-Santé francia szakhonlap írja le szemléleltető módon és egyben a veszélyekre figyelmeztetően.

Tovább... »
A tej, mint stresszoldó A tej, mint stresszoldó

A memóriánk javulását és a stressz csökkenését érhetjük el egy pohár este elfogyasztott tejjel. A tejben lévő bizonyos anyagok, ugyanis, pozitívan hatnak rájuk.

Tovább... »
A „kiégés” szindróma A „kiégés” szindróma

A jelenség az 1970-es években került a köztudatba, és általánosságban a munkához kapcsolták. A „burnout" J. Freudenberger és Christina Maslach nevéhez fűződik. Az olyan emberek, akiknek a munka jelenti az élet értelmét, óriási érzelmi, mentális és fizikai energiát fektetve bele, kiégés szempontjából könnyen sérülékennyé válnak, ha a cél értelmetlenné válik.

Tovább... »

2. / 8. oldal (10/77)

«12345678 »