Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Stressz

 
A stresszlabda és a magas vérnyomás A stresszlabda és a magas vérnyomás

A labda, amelyet naponta tíz percig kell nyomogatni, a magas vérnyomás elleni küzdelem hatékony, új eszköze lehet. A számítógépesített stresszlabda a vérnyomást és a pulzust szabályozó idegrendszeri terület aktivitását serkenti. Ez a terület, a paraszimpatikus idegrendszer felelős a vérnyomás csökkentéséért pihenés közben és nyugalmi helyzetben. Ez ellensúlyozza a...

Tovább... »
A pletykálás remek stresszlevezető A pletykálás remek stresszlevezető

Kibeszélni a kollégáinkat - vagy éppen a szomszéd férjét - nem is olyan rossz dolog, mint azt elsőre hinnénk! A legújabb kutatásokból ugyanis kiderült, hogy bár közben bűntudatot érzünk, a pletykálás jót tesz az egészségünknek.

Tovább... »
Magas vérnyomás és stressz: tévhitek és valóságos veszélyek között Magas vérnyomás és stressz: tévhitek és valóságos...

Okozhat-e a stressz artériás magas vérnyomást? Elegendő-e a stressz okainak megszűntetése ahhoz, hogy ne legyen szükség gyógyszeres kezelésre? Nagyon sok tévhit vált közhiedelemmé e két zavar összefüggései kapcsán. Éppen ezért a www.doctorissimo.fr portál összeállításának célja a világos információ és a gyakorlati tanácsok szolgáltatása.

Tovább... »
A stressz az űrben is nagy ellenség A stressz az űrben is nagy ellenség

A moszkvai Bioorvosi Problémák Intézetében folyik jelenleg egy nagyszabású kísérlet, egy szimulált Mars-utazás. Az intézetnek hosszú biológiai hagyománya van, itt készítették fel az első állatokat, elsősorban kutyákat, amelyeket feljuttattak a kozmoszba. A szimulált expedíció űrhajósai 2010 június 3 óta élnek itt bezárva pontosan olyan körülmények között, mintha egy...

Tovább... »
A stressz Alzheimer-kórt okozhat A stressz Alzheimer-kórt okozhat

A stresszhormonok kibocsátásának növekedése egy olyan protein termelésével járhat, amely az emlékezőtehetség elvesztését okozza. Ezt állapította meg a müncheni Max Planck pszichiátriai intézet és a portugáliai Braga Minho egyetemének közös kutatása.

Tovább... »

1. / 6. oldal (13/77)

123456 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Vass Judit Kórházi szakorvos Vass Judit Nyíregyháza