Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Sajtóközlemények

2. / 3. oldal (10/27)

«123 »

Tudjon meg többet a Parkinson kórról - minden 500....

Áprilisban tartják a „Parkinson Tudatosság Hetét", amellyel a Parkinson-kórra, illetve a betegségben szenvedő emberek helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet a betegszervezetek. Céljuk, hogy minél szélesebb körben tájékoztassanak a Parkinson kórról, annak tüneteiről, továbbá, hogy miként lehet a kórban szenvedő betegeket segíteni.

Tovább... »
Ingyenes szülésfelkészítés

Halász Katalin 20 éve dúla, kismamakísérő, gyógymasszőr. A várandósságtól a baba életének első szakaszáig nyújt támogatást kismama masszázs, szülésfelkészítési, szoptatási és csecsemőápolási tanfolyamok, valamint a mindezeket átfogó szüléskísérési szolgáltatás formájában. Szakértőként vesz részt a babafalva, babamama, babybooz és babaszoba szakmai oldalakon, illetve...

Tovább... »
Máriatövissel a toxinok ellen

Egyre divatosabbá válik a méregtelenítés témája, úton-útfélen találkozunk vele. De pontosan mit takar ez a kifejezés, miről szól ez a folyamat? Hihetetlen, mennyi minden károsítja a szervezetünket, nap mint nap... Kinek, mikor, mennyi ideig és milyen módszerrel érdemes méregteleníteni? Íme néhány hasznos tudnivaló kezdő és haladó méregtelenítőknek egyaránt.

Tovább... »
Pitvarfibrillációja van? Ne adjon esélyt a...

A fejlett országokban a stroke, a szívbetegségek és rosszindulatú daganatok után, a harmadik leggyakoribb halálok. A betegek száma évről évre nő, Magyarországon évente 42 ezer ember kap stroke-ot, ami után minden harmadik beteg azonnal, minden hatodik pedig egy hónapon belül meghal. Kellő odafigyeléssel azonban elkerülhető lenne az agyi érkatasztrófa.

Tovább... »
3. Európai Epilepszia Nap az Európai...

Sokak számára nyilván meglepő tény az, hogy az Európai Parlamentben egy betegség, egy kórkép a témája munkamegbeszélésnek, egyéni tanácskozásoknak és az esti fogadásnak. Az, hogy ez egyáltalán megvalósulhatott, különböző szervezetek és az epilepszia iránt elkötelezett parlamenti képviselők több éves munkájának és összefogásának köszönhető.

Tovább... »
Egészséges ételek Tudatosan a májártalmak ellen

Hívjuk elő a már talán mélyre temetett biológia órákat és gondoljuk át újra, mi mindenért felelős a májunk, hogyan működik szimbiózisban a testünkkel. A szervezetünkbe jutó, mindennapi káros anyagok megsemmisítése a máj számára is kihívás, azonban ma már mi is segíthetjük e szervünk munkáját. Például egy remek gyógynövénnyel, a máriatövissel.Azt mindenki tudja, hogy az...

Tovább... »
Magyarországon minden 100. gyermek epilepsziában...

Valentin napja már évek óta nemcsak a szerelmesek napja, hanem korábban ezen a napon szerveztek rendezvényt az epilepsziával élők betegszervezetei, lévén Szent Valentin püspök az epilepsziások védőszentje is.

Tovább... »
Szemüveggel a migrén és a tanulási zavarok...

Hosszú éveken át okozhat rendszeres fejfájást, szédülést és koncentrációs zavarokat egy gyakori, ám ritkán vizsgált látásprobléma, a rejtett kancsalság.

Tovább... »
Indul az ArzénStop program

Magyarországon még mindig több mint 800 ezer ember iszik és főz a megengedett határértéknél magasabb arzéntartalmú csapvízzel. Az önkormányzati víztisztító beruházások megvalósulásáig a háztartások maguk is arzénmentesíthetnék a csapvizet, de nem teszik. Ötből négyen nem is tudják, hogy érintettek. Pedig szakértők szerint a kismamák és a 6 év alatti gyermekek esetében...

Tovább... »
Az apák felkészítése a szülésre

Az egyéni szülésfelkészítés az apák számára is segítséget nyújthat az új helyzet feldolgozásában

Tovább... »

2. / 3. oldal (10/27)

«123 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Tálos Zsuzsanna Bőrgyógyászat, Klinikai... Tálos Zsuzsanna Várpalota