Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Párkapcsolat

19. / 24. oldal (10/236)

«1415161718192021222324 »

Valentin-nap és nemi betegség Valentin-nap és nemi betegség

Létezik-e egyetlen napra korlátozódó szerelem? Már a kérdésfeltevés ellen is tiltakozna Szent Valentin, akinek Bálintra magyarosított neve napját nevezték ki a szerelem ünnepévé. Hogy kinek jutott eszébe a messzi tengerentúlon? Valószínűleg nem a szerelmeseknek, sokkal inkább azoknak az érzelmi kufároknak, akik remek üzleti alkalomnak tekintik a már hagyománnyá lett...

Tovább... »
Szemérmetlen a szemérem? Szemérmetlen a szemérem?

A szexuális egészséggel foglalkozó nemzetközi kutatások egybehangzó eredményei szerint azok a nők, akik elégedettek és pozitívan gondolkoznak nemi szervükről, szabadabb és gazdagabb nemi életet élnek.

Tovább... »
A családi minták jelentősége A családi minták jelentősége

Mikor megszületik a gyermekünk, akkor rögtön rózsaszínbe vagy kékbe öltöztetjük, nem is sejtve, hogy ezáltal a gyermekkel való bánásmódot is kijelöljük. A gyermek születését megelőzően az anya és az apa is ápol magában egy képet arról, hogy kislányt vagy kisfiút szeretne, illetve, elvárásai vannak a születendő gyermek jellemével kapcsolatban is. Akkor mondható szerencsé...

Tovább... »
Amikor a szülő hazudik Amikor a szülő hazudik

A gyerekek tökéletesen tudják, ki hazudik. Nincs ebben semmi misztikus, azért tudják, mert az ember, eredendően, megszületvén, nem tudja, mi a hazugság, a természetes dolgokat elfogadja, tényként kezeli, éles logikai érzéke viszont azonnal jelez, amikor két „tény" ellentmond egymásnak:

Tovább... »
Szexuális bulimia Szexuális bulimia

Harmincöt évig naponta egy nő, összesen 12.775. A rekorder Warren Beatty, Shirley MacLaine öccse, Oscar-díjas rendező és színész.

Tovább... »
Harminc felett nehezebb teherbe esni

A harmincas, negyvenes éveikben gyermeket kívánó nők teherbe esési nehézségét az magyarázhatja, hogy petesejtkészletük szinte kimerül - közölte szerdán kutatók tanulmánya alapján a The Telegraph című brit lap.

Tovább... »
Mérgező szülők Mérgező szülők

Párkapcsolatai rendszeresen kudarcba fulladnak? Fél az intimitástól, esetleg túlzottan ragaszkodik partneréhez? Problémái vannak az önérvényesítéssel vagy folyton lázad mindenki ellen? Hogyan neveli gyermekét? Úgy bánik vele, ahogyan a szülei tették önnel vagy pont az ellenkezője? Sokan nem is gondolnák, hogy a fenti kérdésekre a válasz a szüleinkben keresendő.

Tovább... »
Egyre több a terhes tini Egyre több a terhes tini

Másfél évtizedes csökkenő irányzat után 2006-ban három százalékkal nőtt a teherbe eső tizenévesek száma az Egyesült Államokban.

Tovább... »
Ha nem jön a baba... Ha nem jön a baba...

Ha egy férfi és egy nő fizikailag egészséges nincs akadálya annak, hogy gyermekük szülessen. Azonban az utóbbi időben gyakran hallani olyan házaspárokról, akik szeretnének gyereket, fizikailag is egészségesek, mégis próbálkozásaik kudarcba fulladnak, valamilyen oknál fogva elkerüli őket a gyermekáldás.

Tovább... »
Fiú vagy lány - avagy a férfiak előbb halnak? Fiú vagy lány - avagy a férfiak előbb halnak?

A temetőben járva feltűnik, hogy a férfiakhoz képest sokkal több idős nő látogatja a nála korábban született, viszont hamarabb elhunyt párja sírját. A magyarázat viszonylag egyszerű: az "aktívabb" férfiak korábban halnak meg, mint feleségük, amit a természet ösztönösen fiútöbblettel igyekszik kiegyenlíteni. A valóság azonban ennél jóval összetettebb.

Tovább... »

19. / 24. oldal (10/236)

«1415161718192021222324 »