Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Párkapcsolat

11. / 24. oldal (10/236)

«678910111213141516 »

Anyós-após bajok Anyós-após bajok

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát! Ha széles körben értelmezzük a mondást, vonatkozhat ez mindenkire, nemre való tekintet nélkül. Ugyanis, mielőtt belebonyolódunk egy kapcsolatba, nem árt egy pillantást vetni párunk szüleire. De mi történik akkor, ha nem szívesen fogadnak, és az elutasítás korlátaiba ütközünk?

Tovább... »
A terápia áldásos hatásai A terápia áldásos hatásai

Magyarországon még mindig a többség úgy gondolja, hogy, aki pszichológushoz jár, az beteg. Legalábbis valami nagyon nem stimmel nála. Pedig, ahogy fogorvoshoz megyünk, ha fáj a fogunk vagy fülészetre, ha baj van a fülünkkel, természetesnek kéne lennie, hogy mikor a lelkünkkel van problémánk, pszichológushoz fordulunk. Hiszen egy jó pszichológus a lelket gyógyítja.

Tovább... »
A sakál és a zsiráf A sakál és a zsiráf

Marshall Rosenberg amerikai pszichológus Chicago nyomornegyedében nőtt fel, ahol a kommunikáció jellemzője és egyben az akarat megtestesítője a gyilkos szó, és a kés volt. Rosenberg nagybátyja azonban különös, profetikus személyiség volt, aki mindenkivel szót tudott érteni. Rosenberg elleste nagybátyja „tudományát", és pszichológus diplomát szerezve élete központi...

Tovább... »
Mi mindenre jó a szerelemhormon? Mi mindenre jó a szerelemhormon?

Az oxitocint legtöbbször a szülés kapcsán emlegetik, ugyanis ezt a hormont adják be gyakran a szülő nőnek, hogy beindítsák a fájásokat, serkentsék a méhösszehúzódások intenzitását. Szoptató nőknél a szopás hatására szabadul fel, szintén az izom-összehúzódások stimulálásával elősegítve a tej kiürülését a mellből.

Tovább... »
Apák, fiúk Apák, fiúk

Az apák hatvan százaléka saját apja negatív hatásaitól szenved egy életen át. 25 százalékuk teljesen más alapokon nyugvó, új kapcsolatot igyekszik kialakítani utódaival, és csak 15 százalék az, aki a pozitív mintát követi. De milyen legyen az ideális apa-fiú kapcsolat?

Tovább... »
Vele vagy nélküle? Vele vagy nélküle?

A párkapcsolatban élő nők fele 3-6 együtt töltött év tapasztalata után már nem kötné össze az életét jelenlegi partnerével. A férfiak boldogabban élik meg az együttlétet, csak ötödük választana másik partnert. Nemcsak a házasodni vágyó kedv, de a házasságok időtartama is erősen apad. Nem is olyan rég, még átlagosan tizenkét évig maradtak együtt a párok, napjainkban...

Tovább... »
A XXI. század apukái A XXI. század apukái

Az új évezred apái másképpen viszonyulnak gyermekeikhez, mint az előző generációk. A nemek közötti egyenlőség, a nő megváltozott szerepe a társadalomban, megváltoztatta a családon belüli munkamegosztást és átértékelte benne a férfiét. Azzal, hogy a férfiaknak nagyobb részt kell vállalniuk az otthoni teendőkben, elvezetett odáig, hogy rátaláltak az apaság ízére is.

Tovább... »
A melegradar működése A melegradar működése

Melegradar. Kissé furcsán hangzó, de létező kifejezés. Az emberek nagy többsége rendelkezik ezzel a képességgel, magyarán első ránézésre meg tudja állapítani az illető személyről, hogy az homoszexuális illetve leszbikus-e.

Tovább... »
A gyerek vendég a háznál… A gyerek vendég a háznál…

"Legyen a gyerek vendég a házunknál, akit várunk, aki érkezésének örülünk, akit ottléte alatt figyelmünkkel tüntetünk ki, akire időt szánunk, jól tartunk, és akiről tudjuk, hogy idővel elhagyja majd a házunkat, hogy sajátot teremtsen magának. Mert vendég. Nem tulajdonunk, egy másik ember."

Tovább... »
Terápián a párunkkal Terápián a párunkkal

Folyamatos veszekedések, feszültség, rossz hangulat. Nem értjük mit mond a másik, és magunkat sem tudjuk megértetni. Ismerős helyzet? Idővel szinte minden tartós, komoly párkapcsolat elér egy bizonyos mélypontot. Viszont nem mindegy, hogy ebből a mélypontból a válást látják egyetlen kiútnak, vagy érdemesnek tartják a kapcsolat megmentéséért fáradni.

Tovább... »

11. / 24. oldal (10/236)

«678910111213141516 »