Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Őssejtkutatás

5. / 7. oldal (10/67)

«1234567 »

Őssejtkísérletek egereken a veleszületett...

Amerikai kutatók egérkísérletek során kiderítették, hogy miért hatástalanok a veleszületett rendellenességek gyógyításának ígéretes módjának tűnő őssejtbeültetés - az ok az anyai immunrendszerben keresendő.

Tovább... »
Engedélyezték a második klinikai próbát embrionális...

Az Advanced Cell Technology elnevezésű amerikai biotechnológiai cég hétfői bejelentése szerint az Egyesült Államok gyógyszerügyi hatósága, az FDA engedélyezte, hogy megkezdje a második olyan klinikai próbát, amelyben humán embrionális őssejteket használnak bizonyos típusú látásvesztés kezelésére.

Tovább... »
A leukémiát okozó őssejteket kapcsolták ki a...

Kritikus lépést tettek előre a leukémia kutatásában brit tudósok, akiknek elsőként sikerült kikapcsolniuk a hibás őssejteket, amelyek a betegséget okozzák - közölte a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

Tovább... »
Őssejteket alakítottak át hasnyálmirigysejtekké

Őssejteket alakított át sikeresen a cukorbetegség kezelésére alkalmas hasnyálmirigysejtekké, illetve a beleket bélelő hártyává két kutatócsoport, amely egyaránt vasárnap számolt be kutatómunkájáról.

Tovább... »
Két apától származó egereket hoztak létre őssejtek...

Őssejt-technológia alkalmazásával hoztak létre két apától származó egereket - jelentették be texasi kutatók.

Tovább... »
Vannak őssejtek amelyek megvédik a...

Bizonyos őssejtek megvédik a tuberkulózist (tbc) okozó baktériumokat az elpusztításuk ellen, ami megmagyarázhatja, miért tud lappangó formában évekig, sőt akár évtizedekig megmaradni a kórokozó az emberi testben - közölték kedden kutatók.

Tovább... »
Őssejtekkel kezelik a Stargardt-szindrómát

Humán embrionális őssejteket tesztelnek gyógyító eljárásként egy vakságot okozó öröklött szembetegségben, a Stargardt-szindrómában - ez lesz a második ilyen jellegű klinikai vizsgálat, amelyet engedélyezett az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA).

Tovább... »
Először kezelnek őssejtekkel szélütéses...

Skót orvosok a ReNeuron biotechnológiai céggel együttműködve őssejtekkel kezeltek egy szélütésen átesett pácienst, aki elsőként részesül az úttörő terápiában.

Tovább... »
Az őssejtek maradványai is átalakulhatnak rákos...

Olyan instruktor sejteket azonosítottak amerikai biológusok, melyek a sejtmembránban lévő feszültség megváltozásakor az őssejtek utódainak rákos elváltozását okozzák - adta hírül kedden az EurekAlert című tudományos portál.

Tovább... »
Humán embrionális őssejtezelést kezdtek klinikai...

Amerikai orvosok megkezdték a humán embrionális őssejtekkel való kezelés első klinikai tesztjeit egy gerincsérült páciensen - jelentette be hétfőn az eljárást kidolgozó Geron biotechnológiai cég.

Tovább... »

5. / 7. oldal (10/67)

«1234567 »