Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Őssejtkutatás

4. / 7. oldal (10/67)

«1234567 »

Újra előtérbe kerül az őssejt-vita

Kevéssel több mint egy évtized alatt az őssejtek lassacskán olyan alapvető orvosi eszközökké váltak, mint a sztetoszkóp. Hírességek és átlagemberek szenvedéseit csökkentette a saját bőr- vagy zsírsejtekből tenyésztett őssejtekkel végzett kezelés egy-egy súlyos sérülést vagy szívizomelhalást követően. Míg a kezelés hatásosan végezhető "hozott anyagból"', addig a...

Tovább... »
Tüdőszövetben találtak őssejteket

Őssejteket izoláltak emberi tüdőszövetből amerikai tudósok, akik szerint a felfedezés új távlatokat nyithat a tüdőtágulat és más betegségek gyógyításában.

Tovább... »
Folytatódhat az őssejt kutatás az Egyesült...

Egy amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság pénteken úgy döntött, hogy a szövetségi kormány folytathatja a kísérleteket emberi őssejtekkel.

Tovább... »
Őssejteken tesztelik az antidepresszánsokat

Emberi őssejtekkel végzett kísérleteik közben brit kutatók rájöttek, miként segítik az antidepresszánsok az új agysejtek kialakulását.

Tovább... »
Őssejtekből alkottak vesét

Emberi vesét hoztak létre őssejtekből brit tudósok, az áttörés eredményeként a transzplantációra váró betegek majdan saját szerveiket "növeszthetik" - közölte a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

Tovább... »
Őssejt labor nyílt a Debreceni Egyetemen

Őssejt laboratóriumot hoztak létre európai uniós támogatással a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézetében - jelentette be Szatmári István egyetemi adjunktus, projektgazda hétfőn sajtótájékoztatón.

Tovább... »
Lezajlott a „Fókuszban az őssejt kutatás”...

Harmadik alkalommal rendezték meg a mára hagyományossá vált, kétévenkénti "Fókuszban az őssejt kutatás" című konferenciát Debrecenben; a rendezvény kiemelt témája az őssejt kutatások szív- és érrendszeri vonatkozásaival kapcsolatos legújabb alap- és klinikai eredmények bemutatása, megvitatása volt - közölte Rajnavölgyi Éva orvosprofesszor, a Debreceni Egyetem Orvos- és...

Tovább... »
Emlékezősejteket alkottak őssejtekből

Amerikai kutatók sikeresen hoztak létre őssejtekből olyan típusú agysejteket, melyek az Alzheimer-kór korai szakaszában pusztulnak el.

Tovább... »
Újfajta őssejt terápia Parkinson-kórban...

A súlyos mozgászavart okozó Parkinson-kór kezelésében áttörő eredményhez vezethet az őssejtterápia egy új formája, melynek során a "mindenható" sejtek az orrüregen át jutnak a szervezetbe. Az eljárás patkánykísérletekben már sikeresnek mutatkozott.

Tovább... »
Őssejtek használhatatlanságáról készült...

Amerikai kutatók tanulmánya megkérdőjelezi a visszaprogramozott felnőtt sejtek sokirányú alkalmasságát új szövetek létrehozására.

Tovább... »

4. / 7. oldal (10/67)

«1234567 »

Részletes keresés Részletes keresés
Orvos kereső
Magyar Péter Belgyógyászat... Magyar Péter Dunaharaszti