Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Őssejtkutatás

3. / 7. oldal (10/67)

«1234567 »

Őssejtekkel kezelik a sárgafolt-degenerációt

Két betegnél alkalmazott embrionális őssejtes módszer hatásosnak bizonyult a sárgafolt-degeneráció kezelésében - olvasható a Lancet legfrissebb számában.

Tovább... »
Fogak őssejtjeivel pótolható a sérült gerinc

A Nagoyai Egyetem (Japán) munkatársai patkánykísérleteik során fogbélből származó őssejtekkel pótolták a sérült gerincet, ennek eredményeként az állatok képesnek bizonyultak alsó végtagjuk mozgatására.

Tovább... »
Őssejtekből állítottak elő vérlemezkéket

A Kiotói Egyetem munkatársai első ízben állítottak elő vérlemezkéket felnőtt szervezetből származó őssejtekből.

Tovább... »
Őssejtekből hoztak létre légcsövet

A páciensek saját sejtjeinek felhasználásával készült légcsövet jóval kisebb valószínűséggel löki ki a szervezet a beültetést követően, állítják svéd kutatók.

Tovább... »
Májsejteket lehet létrehozni őssejtek...

A Cambridge-i Egyetem munkatársai egy új, őssejtekre alapuló technikát fejlesztettek ki, melynek segítségével működő májsejteket lehet létrehozni. Az eljárás kiválthatja a drága és kockázatos májtranszplantációt.

Tovább... »
Egyedi őssejtek hozhatók létre klónozással

Klónozás segítségével egyedi őssejteket lehet előállítani - állítják a New York-i Őssejt Alapítvány kutatói.

Tovább... »
Nem biztonságos az őssejtes mellnagyobbítás a...

A Brit Esztétikai és Plasztikai Sebészek Szövetsége (BAAPS) figyelmeztető felhívása szerint a bizonyos londoni magánklinikák által felkínált újfajta őssejt alapú mellnagyobbító műtét nem biztonságos.

Tovább... »
Kezelni lehet a diabéteszt őssejtekből...

Jelentős áttörést jelenthet a kutatásban, hogy az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) kutatóinak az anyaméhből kinyert, inzulintermelő sejtekké átalakított őssejtekkel sikerült kezelniük az 1-es típusú diabéteszt egerekben.

Tovább... »
Őssejtek segítségével növesztik a hajat

Megtalálták annak a jelzőanyagnak a forrását a Yale Egyetem kutatói, amely növekedésre készteti a hajat. Felfedezésük - reményeik szerint - a kopaszodás új kezelési módjához vezethet.

Tovább... »
Szélütés elleni őssejtkezelés bizonyult...

A következő szakaszába léphet a szélütés kezelésére szolgáló idegi őssejtek világviszonylatban első klinikai próbája, miután biztonságossági tesztjét sikeresnek minősítette egy független bizottság - adta hírül a BBC honlapja.

Tovább... »

3. / 7. oldal (10/67)

«1234567 »