Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Mozgás

9. / 13. oldal (10/125)

«345678910111213 »

Jobb a park, mint az edzőterem Jobb a park, mint az edzőterem

Egy angol kutatás szerint a testedzéssel akkor érjük el a legjobb eredményeket, ha azt a szabadban, zöldövezetben végezzük. Aki a természetben sportol, annak több az energiája és jobb lesz a kedve a nagyobb mennyiségben termelődő boldogság-hormonok révén, kevésbé van kitéve a szorongás ártalmainak.

Tovább... »
A jóga kiegészíti a modern gyógyászatot A jóga kiegészíti a modern gyógyászatot

A jóga testgyakorlatok, a légzéstechnika és a meditáció használata a tudományos orvoslásban is mind gyakrabban helyet kap. A mantra jógára jellemző, lassú légzés a tíz másodperces Mayer hullámzás érvényesülése útján fejti ki vérnyomáscsökkentő hatását - számolt be róla a European Heart Journal.

Tovább... »
A rendszeres testmozgás segít megelőzni a...

Ritkábban halnak meg bélrendszeri rák következtében azok, aki rendszeresen, sokat mozognak - állítják amerikai kutatók, akik tanulmányukat a Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention című folyóiratban jelentették meg.

Tovább... »
A rendszeres edzés lassítja a szívet, így az tovább...

A Szív Világszövetség idei jelszava utalt a mozgás fontosságára a szív egészsége szempontjából. Több nagy nemzetközi vizsgálat most közölt eredményei adatokkal is alátámasztották a rendszeres testmozgás jelentőségének elvét, amit a Magyar Kardiológusok Társasága hangsúlyozott a Szívünk Napjának ez évi programjában.

Tovább... »
A crossfit népszerűsége A crossfit népszerűsége

A test harmonikusan mozog, az edzés spártai, kemény és ha úgy tetszik, ökologikus, mivel gépeket nem vesz igénybe. Futás, súlyzózás, kötélmászás, ring, tatami...
A crossfitet a hetvenes években találta ki Greg Glassman amerikai katona, aki gyakorlatilag a tengerészgyalogosok kiképzési formáját alkalmazta a civil edzéseknél.

Tovább... »
Aki rendszeresen mozog, kisebb esélye van az...

Rendszeres mozgással jó eséllyel védi magát az Alzheimer-kór kialakulása ellen az, akinél genetikai hajlam miatt magas a betegség kialakulásának esélye - mutatták ki amerikai kutatók.

Tovább... »
Keveset sportolnak a diákok

A diákok többsége a heti 2-3 testnevelés óra mellett legfeljebb egy alkalommal mozog, a tanárok főképp a pénz és az idő hiányában látják az iskolai egészségnevelés hiányosságait - derül ki a Nestlé felméréséből.

Tovább... »
Több mozgással elkerülhető a megfázás

A mozgásszegény életmódot élő emberek kétszer nagyobb eséllyel kapják el a náthát, mint fittebb embertársaik - állapították meg amerikai kutatók.

Tovább... »
Egy jó edzőtárs segíti a kitartást

Egy jó edzőtárs nem csak az edzésmunkát könnyíti meg, de kitartásra is ösztönöz, ráadásul az ember így nehezebben talál kibúvókat a rendszeres testmozgás alól - állítják a szakemberek.

Tovább... »
Aki sokat gyalogol tovább marad szellemileg...

A rendszeresen gyalogló idős embereknél kisebb a szellemi leépülés kockázata - közölték szerdán amerikai kutatók.

Tovább... »

9. / 13. oldal (10/125)

«345678910111213 »