Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Mozgás

5. / 13. oldal (10/125)

«1234567891011 »

Megelőzhető az ízületi gyulladások kialakulása Megelőzhető az ízületi gyulladások kialakulása

Csak Angliában nagyjából kilencmillió ember életét keserítik meg a különféle ízületi gyulladások, ezért fontos felhívni - főleg a rendszeresen és profi módon sportolók - figyelmét arra, mi az a fizikai igénybevétel, amely még nem okoz hosszútávú károsodást az ízületekben.

Tovább... »
A nordic walking a szívbetegeknek is jót tesz A nordic walking a szívbetegeknek is jót tesz

Egy, az Európai Kardiológiai Társaság éves kongresszusán ismertetett tanulmány szerint a nordic walking (síjárás) sokkal intenzívebb edzést tesz lehetővé a szívelégtelenségben szenvedő betegeknek, mint a sima gyaloglás. Az aerob típusú edzés a szívelégtelenségben szenvedő betegek esetében jelentősen javíthatja az életminőséget és csökkentheti a kórházi beutalás esélyé...

Tovább... »
Kisebb súlyokkal is hatékonyan lehet erősíteni

Egy nemrég Kanadában végzett felmérés szerint a kisebb súlyokkal végzett nagy sorozatok legalább olyan hatékonysággal növelik az izomtömeget és az izomerőt, mint a nagy súlyokkal történő edzés.

Tovább... »
A mozgással legyőzhetjük a szívbetegségeket A mozgással legyőzhetjük a szívbetegségeket

Egy új kutatás szerint a testmozgás fokozza az erőt, lassítja az öregedés és a szívelégtelenség által okozott izomvesztést, továbbá csökkenti a gyulladást. Pangásos szívelégtelenség esetén a szív nem képes elég vért pumpálni ahhoz, hogy kielégítse a szervezet igényét.

Tovább... »
Segít a demencián a rendszeres edzés

Jelentősen javult a nők mentális állapota hat hónap edzés után - derült ki a British Columbia Egyetem új tanulmányából. Ha valaki az időskori demencia első jeleit tapasztalja magán, kutatók szerint érdemes elkezdenie valamit mozogni, a fizikai aktivitás ugyanis jó a mentális egészség szempontjából is. A szakemberek 70-80 év közötti idős nőket kértek fel, hogy...

Tovább... »
Az edzésre fel kell készíteni a szervezetet

Mielőtt a szép tavaszi időjáráson felbuzdulva nekiugranánk az aktív sportolásnak, érdemes egy kis időt adni a szervezetünknek, hogy fel tudjon készülni a változásokra.

Tovább... »
Az életmódváltás hat a cukorbetegek...

Egy új kutatás szerint a fogyás és a rendszeres testmozgás segít megelőzni a mozgáskorlátozottság kialakulását a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegekben.

Tovább... »
Az optikai csalódás fokozza a teljesítményt

Az Egyesült Államokban nemrég megkezdődött az NCAA egyetemi kosárlabda bajnokság és ilyenkor kicsit minden néző maga is játékossá válik, különösen a büntetődobásoknál. Az ellenfél csapat szurkolói ugyanis minden erejükkel és minden eszközzel igyekeznek megzavarni a büntetőt dobó játékosokat.

Tovább... »
A bemelegítés fokozhatja az influenzaoltás hatékonyságát? A bemelegítés fokozhatja az influenzaoltás...

Az nem újdonság, hogy egy focimeccs előtt érdemes bemelegíteni, de a Sydney Egyetem kutatói most azt próbálják bebizonyítani, hogy az oltás előtt végzett bemelegítés fokozhatja az influenza elleni oltóanyag hatékonyságát, és az idősekben csökkentheti a megbetegedés és a halálozás arányát.

Tovább... »
A mozgás a génekre is hatással van

Egy új kutatás szerint már egy rövid edzés is képes oly módon megváltoztatni a génjeinket, hogy ennek következtében erősebbé válunk. A svéd Karolinska Intézet kutatói férfiak és nők izmaiban lévő géneket vizsgáltak egy húszperces kondigépes edzés előtt és után. A mozgást követően kémiai változások következtek be a génekben, és megnövekedett e gének kifejeződése. Más...

Tovább... »

5. / 13. oldal (10/125)

«1234567891011 »