Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Mozgás

3. / 13. oldal (10/125)

«1234567891011 »

Edzéssel előzzük meg a stroke-ot!

A majdnem napi rendszerességgel végzett izzasztó testmozgás egy friss tanulmány szerint némileg csökkentheti az agyérgörcs kockázatát a középkorú és idős emberekben, ülő életmódot folytató társaikhoz viszonyítva.

Tovább... »
A terhesség alatti rendszeres testmozgással...

A legfrissebb kutatási eredmények szerint a második és a harmadik trimeszter alatt heti három alkalommal végzett, nem túl megterhelő edzések segíthetnek csökkenteni a magas születési súly (makroszómia) kialakulását és ezzel együtt a császármetszés szükségességét is. A British Medical Journal of Sports Medicine című szaklapban publikált kutatási eredmények a Granada...

Tovább... »
A mozgás segít legyőzni a stresszt

A rendszeres mozgás úgy befolyásolja az agy működését, hogy csökken a stresszre adott válasz intenzitása, emellett az idegesség kevésbé gátolja a normál funkciót - állítják a Princeton Egyetem munkatársai. A Journal of Neuroscience oldalain bemutatott vizsgálat során a rendszeres testmozgást végző egereket hideg vizes stressznek tették ki, és a kutatók azt tapasztalták...

Tovább... »
Nem segít a jeges fürdő az edzések után

A legújabb vizsgálatok szerint az edzés utáni jeges fürdő nem csökkenti az izomfájdalmakat és nem javítja az izmok teljesítményét sem.

Tovább... »
A cukorbetegek esetében kevés a diéta és a...

Egy friss kutatás szerint a diétából és testmozgásból következő súlycsökkenés még nem csökkenti automatikusan a diabéteszes betegek különféle szívproblémákra való hajlamát.

Tovább... »
A gyakori, rövid mozgás a telítettségérzet...

Az egész napra elosztott, időszakosan végzett, rövid testmozgások hatékonyabban meggyőzik az agyunkat arról, hogy tele vagyunk, mint egyetlen intenzív edzés.

Tovább... »
Agysérüléshez vezethet a gyakori labdafejelés Agysérüléshez vezethet a gyakori labdafejelés

A gyakran fejelő futballjátékosok a Radiology című szakfolyóiratban megjelent eredmények alapján gyengébb teljesítményt nyújtottak a memóriateszteken, illetve baleseti következményekhez hasonló abnormális agyi működésről tettek tanúbizonyságot. „Azért ezt a sportágat választottuk, mert világszerte a legnépszerűbb" - érvelt Michael L. Lipton professzor, a New York-i...

Tovább... »
Meditációval feloldható a szorongás Meditációval feloldható a szorongás

A kutatók a buddhista szerzetesekhez hasonlóan már régóta tudják, hogy meditációval oldani lehet a szorongást, a folyamat mikéntje azonban eddig ismeretlennek számított. A Wake Forest Baptista Orvosi Központ kutatóinak most sikerült kimutatniuk a folyamatban részt vevő agyműködéseket. „Bár tudtuk, hogy gyógyszerrel oldani lehet a szorongást, arra korábban nem jöttünk rá...

Tovább... »
Élvezhetőbb edzés okostelefonnal

Szoftverfejlesztő szakemberek az okostelefonok által nyújtott lehetőségeket kihasználva folyamatosan azon dolgoznak, hogy a napi testedzés kényszer helyett igazán kellemes szórakozássá váljon.

Tovább... »
A hátizsák rontja az állóképességet

A Derby Egyetem sport- és edzéstudományi szakértőinek vizsgálatai szerint jelentősen csökkentheti a fizikai teljesítményt, ha mozgás közben hátizsákot viselnek a testedzést végzők. Ez különösen a katonák szempontjából fontos, hiszen nekik gyakorlatozás közben gyakran 20-30 kilós hátizsákokkal kell mozogniuk.

Tovább... »

3. / 13. oldal (10/125)

«1234567891011 »