Hőmérséklet:
Fronthatás:
+ 13°C / + 16°C
nincs front
Időjárás
tovább az orvosmeteorológiához...

Mozgás

10. / 13. oldal (10/125)

«345678910111213 »

A szívelégtelenség ellen akármilyen mozgás...

Legyen az bútorcipelés, gyaloglás, kertészkedés, takarítás - akármilyen mozgást is végzünk, azzal csökkentjük a szívelégtelenség kialakulásána kockázatát - állítják amerikai és finn kutatók az Amerikai Szívgyógyászok Kollégiumának folyóiratában megjelent tanulmányukban.

Tovább... »
Mozgással az izületi gyulladás fájdalmai ellen Mozgással az izületi gyulladás fájdalmai ellen

Az American College of Rheumatology szakorvosai szerint az izületi gyulladásban szenvedő emberek általában mellőzik a fizikai gyakorlatokat. Egyesek a fájdalomtól vagy a sérülésektől való félelmükben, mások azért, amiért sok egészséges ember is, nem akarnak változtatni életstílusukon.

Tovább... »
A mozgás a mellrák ellen is megvédhet

A változás kora utáni időszakban végzett fizikai tevékenység jelentősen csökkenti az emlőrák kifejlődésének kockázatát. Csaknem százezer nő vizsgálata alapján készült tanulmány eredményeit az American Journal of Public Health közölte.

Tovább... »
A változó kor után is fontos a mozgás

A változó kor utáni csontritkulás ellen hatékony a rendszeres mozgás, ami ráadásul jót tesz az egyensúlynak és az élettartamot is növeli - állapították meg finn kutatók.

Tovább... »
A rendszeres napi séta megvédi az agyat

A rendszeres napi séta nem csupán a testünket tartja fiatalon, de az idő előrehaladtával egyre lassuló agyi áramköreink működésére is jótékony hatással van - derült ki egy nemrég megjelent tanulmányból.

Tovább... »
Az ultramaratoni futás megterheli a szívet

Ártalmas lehet a szívizmokra az ultramaratoni futás - állapították meg a liverpooli Countess of Chester Kórház kutatói.

Tovább... »
Az olaszok nők is választhatnak edzőtermet

Szeptember az újrakezdés ideje az edzőtermekben is. Az ősztől rendszeres tornázásra ígéretet tevő olasz nők a kizárólag nekik fenntartott edzőtermeket is választhatják.

Tovább... »
Öt perc bicikli minden nap és nem fenyeget a...

A fiatalabb nőknek már napi öt perc kerékpározás is segíthet távol tartani a felesleges kilókat - derült ki egy friss amerikai vizsgálatból.

Tovább... »
Többet mozognak az amerikaiak a túlsúlyosak száma...

Több amerikai mozog, ám az elhízottság és dohányzás aránya nem változott az elmúlt évben a legutóbbi kormányzati adatok szerint.

Tovább... »
Stressz és szorongás ellen tajcsizzon!

Az ellazítás alapelvére épülő, lágy stílusú kínai harcművészet, a tajcsi (tai chi) gyakorlása javítja a hangulatot - derült ki negyven tanulmány összegzéséből, amelyet amerikai kutatók végeztek el.

Tovább... »

10. / 13. oldal (10/125)

«345678910111213 »